A játékfüggő csatár 100 ezer eurót kapott bundázásért

Vágólapra másolva!
2011.01.04. 16:02
René Schnitzler, a St. Pauli labdarúgócsapatának volt csatára a Stern magazinnak elismerte: százezer eurót kapott öt mérkőzés manipulálásáért a 2007–2008-as és a 2008–2009-es szezonban, amikor a hamburgi csapat még a másodosztályban játszott.

A fogadási maffia a St. Pauli Hansa Rostock (0–3), FC Augsburg (2–3), Duisburg (2–1) és Mainz (1–5, 2–2) elleni, idegenbeli mérkőzéseit próbálta meg Schnitzler segítségével manipulálni.

Schnitzlert függősége kergette a fogadási maffia karjaiba
 (Fotó: Imago)
Schnitzlert függősége kergette a fogadási maffia karjaiba (Fotó: Imago)

Schnitzler vallomása szerint egy Paul nevű közvetítő – a Stern információi szerint az ázsiai fogadási maffiával kapcsolatban álló holland Paul Rooij – adta neki a pénzt.

Schnitzler eltette az összeget, de állítása szerint nem befolyásolta a meccseket – már csak azért sem tett így, mert a kérdéses öt találkozóból kettőn nem játszott, kettőn meg csak 15 percet kapott csereként.

A támadó szerencsejáték-függő volt, így súlyos adósságokba keveredett.

„Tizennyolc éves korom óta nem volt nap, amikor nem játszottam" – ismerte be, hozzátéve: sok a szerencsejáték-függő profi labdarúgó, akik „úgy fogadnak, mint az őrültek".

A St. Pauli színeiben 33 bajnokin hétszer betaláló Schnitzler jelenleg csapat nélküli, legutóbb a Verbandsligában szereplő FC Wegberg-Beeck együttesében játszott.

A St. Pauli bejelentette: a vizsgálat során együttműködik az európai fogadási ügyekkel foglalkozó bochumi ügyészséggel.

„Sokkolt minket a vallomás, az, hogy egyik játékosunk a fogadási maffiával került kapcsolatba. Felért egy pofonnal" – mondta Christian Bönig klubmenedzser, hozzátéve: a klub álláspontja szerint az említett mérkőzések tiszták voltak, és ezt azok lefolyása is bizonyítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik