A hannoveri bukást laza hatossal feledtette a Bayern München

Vágólapra másolva!
2011.10.26. 22:29
null
Rájuk nem volt szükség: Bayern-sztárok sora nézte „prémium helyről” a 6–0-t (Fotók: Reuters)
Címkék
Visszatért a szezonban megszokott útra a Bayern München: a német rekordbajnok könnyedén eltiporta a másodosztályú sereghajtó Ingolstadt ellenállását, és 6–0-s sikerrel jutott be a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjébe. A Hajnal Tamást 75 percig bevető Stuttgart is könnyedén nyert, Stieber Zoltán nem kapott szerepet a Hannoverben továbbjutó Mainzban.

A Hannover elleni bajnoki vereség után ismét a győzelmi ösvényre lépni: ez volt a Bayern-szurkolók vágya, és a bajorok játékosai tettek is arról, hogy drukkereik ne izguljanak az Ingolstadt elleni kupameccsen. A Bundesliga 2.-ben pocsékul szereplő, igen lyukas védelmű vendégek 33 percig ellen tudtak állni, de Thomas Müller megpattanó lövése elindította a Bayern-hengert. Bár ez az első félidőben látványos játékban még nem mutatkozott meg...

A fordulás után azonban teljes gőzzel indult meg a müncheni nagycsapat: előbb David Alaba lendítette meg a jobbost, majd egy szép Luis Gustavo-Contento-Petersen akció után betalált a másodosztály előző szezonbeli gólkirálya is. Petersen a 70. percben megduplázta góljai számát, az 5–0 öngóllal alakult ki, a végén pedig Uszami Takasi sétált át szinte megalázó könnyedséggel a vendégek védelmén – a vége sima hatos.

Ivanschitz ünnepli a Mainz továbbjutást jelentő gólját
Ivanschitz ünnepli a Mainz továbbjutást jelentő gólját

Egyaránt kapott gól nélküli sikerrel jutott be a nyolcaddöntőbe a Schalke 04, a Hertha BSC, a Mainz és Holstein Kiel. A Schalke az utolsó tíz percre hagyta a döntést a Karlsruhe ellen, végül Klaas-Jan Huntelaar és Joel Matip három perc alatt két fejes góllal szállította a gelsenkircheni sikert.

A Hertha a csereként beállt Adrian Ramos és Pierre Lasogga fejesével, valamint Nikita Rukavytsya ballábas lövésével győzte le idegenben a Rot-Weiss Essent, míg a harmadik ligás Kiel a Lázok Jánossal a kezdőben felálló Duisburgot ejtette ki a második félidő elején szerzett gyors gólokkal. A magyar támadó 75 percnyi játéklehetőséget kapott.

Stieber Zoltán Lázokkal ellentétben nem lépett pályára a kupafordulóban, a Mainz magyar szélsője a kispadról nézte végig, ahogy csapata Ivanschitz góljával hosszabbításban legyőzi a hétvégi Bayern-verésben elfáradt Hannovert. A Hannover kiharcolhatta volna a tizenegyespárbajt, ám Ya Konan büntetőjét a 123. percben lábbal védte Wetklo, a Mainz kapusa.

Hajnal Tamás kezdő volt a Stuttgartban, a svábok a papírformát érvényesítve simán legyőzték az FSV Frankfurtot. A Stuttgart a húszéves Christoph Hemlein első profiként szerzett góljával került előnybe a 4. percben, Cacau pedig a 38. percben eldöntötte a találkozót, a hab a tortán a 89. percben Ibrahima Traoré találata volt. A VfB nagyon simán „sétált tovább".

A Nürnberg az Aue ellen idegenben egy órát „puhította" ellenfelét, majd a 64. percben Alexander Esswein, a 68.-ban Julian Wiessmaier lőtt a hálóba – az 1. FCN végül 2–1-es győzelemmel lépett a következő körbe. Az Eintracht Frankfurt és a Kaiserslautern százhúsz percig gyűrte egymást, a 'Lautern végül a 119. percben szerzett Richard Sukuta-Pasu-találattal ment tovább.

BAYERN MÜNCHEN–INGOLSTADT 6–0


NÉMET KUPA
2. FORDULÓ
Holstein Kiel–MSV Duisburg 2–0
Rot-Weiss Essen–Hertha BSC 0–3
Hannover–Mainz 05
0–1 – h. u.
Karlsruhe–Schalke 04 0–2
Erzgebirge Aue–Nürnberg 1–2
Bayern München–Ingolstadt 6–0
VfB Stuttgart–FSV Frankfurt 3–0
Eintracht Frankfurt–Kaiserslautern 0–1 – h. u.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik