A Bayern kiütötte Stieber Zoltánékat

Vágólapra másolva!
2011.01.26. 22:22
null
A mérkőzés végére megmutatkozott az osztálykülönbség a Bayern és az Aachen között (Fotó: Action Images)
Címkék
A labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjében a Bayern München Mario Gómez és Arjen Robben találatával, valamint Thomas Müller duplájával 4–0-ra nyert a Stieber Zoltánt a 82. percig a soraiban tudó Aachen otthonában, így bejutott a legjobb négy közé. A szerdai játéknap további mérkőzésein az élvonalbeli Hoffenheim és Kaiserslautern is másodosztályú ellenféllel szemben búcsúzott a sorozattól.

Aachen–Bayern München

Nem játszottak alárendelt szerepet Stieber Zoltánék a Bayern München ellen, a találkozó első húsz perce kiegyenlített játékot hozott, sőt az első nagy lehetőség a hazai csapat előtt adódott.

A 21. percben Benjamin Auer indult meg a jobb oldalon és lőtt kapura, ám lövése keresztbe elsuhant Thomas Kraft kapuja előtt. Negyedórával később azonban megrezzent az Aachen hálója.

Luiz Gustavo, a Bayern újdonsült igazolása húzott el a bal oldalvonalnál, majd középre ívelt, Mario Gómez pedig zavartalanul fejelhetett David Hohs kapujába. 0–1

Tovább növelhette volna Gómez a bajorok előnyét a második félidő elején, ám a német válogatott egy szép kényszerítő után leadott lövését Hohs bravúrral védte. Röviddel később egyenlíthetett volna a hazai csapat, Tobias-Achim Feisthammel fejelt közelről kapura egy jobb oldali beadás után, ám Kraft kiváló reflexeiről tanúbizonyságot téve hárítani tudta a próbálkozást.

Kezdett éledezni az Aachen, a Bayern azonban tovább növelte előnyét: a csereként beálló Arjen Robben passzolt Thomas Müllerhez a tizenhatoson belül, aki egy szép csel után ballal a kapuba lőtt. Öt perccel később Müller újra helyzetbe került, ezúttal sem hibázott. 0–3

Stieberéknek még a szépítés sem sikerült a hajrában, sőt Robben is gólt szerzett a 88. percben, így a Bayern jutott be a legjobb négy közé a Német Kupában. 0–4

Duisburg–Kaiserslautern, Cottbus–Hoffenheim

A szerdai játéknap további mérkőzésein nem muzsikáltak túl jól az élvonalbeli csapatok. Mind a Duisburg, mind pedig a Hoffenheim másodosztályú ellenféllel szemben búcsúzott.

Hiába birtokolta a Kaiserslautern többet a labdát, mint ellenfele, a Dusiburg, mégis a hazaiak örülhettek a hármas sípszó után. Az első játékrészben Branimir Bajic találatával szereztek vezetést a hazaiak, majd az 58. percben Goran Sukalo fejes góljával kialakult a 2–0-s végeredmény.

Szintén uralta a mérkőzés nagy részét a Cottbus otthonában pályára lépő Hoffenheim, ám a meccs hajrájában Sao Csia-ji előnyhöz juttatta csapatát, amire az élvonalbeli vendégcsapat nem tudott válaszolni, így a Cottbus 1–0-ra legyőzte a Hoffenheimet.

Győzelmével mindkét együttes bejutott a Német Kupa elődöntőjébe.

ALEMANNIA AACHEN–BAYERN MÜNCHEN 0–4
NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Cottbus (II.)–Hoffenheim 1–0 (Sao 84.)
Duisburg (II.)–Kaiserslautern 2–0 (Bajic 36., Sukalo 58.)
Aachen (II.)–Bayern München 0–4 (M. Gómez 36., T. Müller 75., 80., Robben 88.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik