A Bayern elküldi Van Gaalt, de a tréner nyárig marad

Vágólapra másolva!
2011.03.07. 14:12
null
Van Gaal a nyárig még marad Münchenben, de a szezon végén távozik (Fotó: Action Images)
A német Bild napilap internetes oldalának beszámolója szerint Louis van Gaal a szezon végéig a Bayern München vezetőedzője marad, de a nyáron biztosan felbontják 2012 júniusáig szóló szerződését. A lapértesülést a Bayern München hivatalos közleményben erősítette meg.

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München vezetőedzője, Louis van Gaal az idény végén biztosan távozik a csapattól. A klub vezetősége és a holland szakember ma délelőtt folytatott tárgyalásokat, és arra a megállapodásra jutottak, hogy Van Gaal a szezon végén távozik.

A BAYERN HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

„2011. március 7-én, hétfőn a Bayern München vezérkara – Karl-Heinz Rummenigge, Karl Hopfner és Christian Nerlinger – megbeszélést folytatott Louis van Gaal vezetőedzővel a csapat jelenlegi helyzetéről. A következő döntések születtek:

 

  • Louis van Gaal marad a vezetőedző a szezon végéig, 2011. június 30-ig
  • Louis van Gaal 2012. június 30-ig szóló szerződését a felek közös megegyezéssel a szezon végén felbontják
  • A szerződésbontás alapja: a klub stratégiai irányvonaláról kialakult véleménykülönbség a felek között.

 

A felek megállapodtak, hogy minden erejüket a jelenlegi nehéz sportszakmai helyzet megoldására fordítják annak érdekében, hogy a Bayern München elérje a minimális célkitűzéseket."

 

FC Bayern München

Az elnökség Louis van Gaal

A holland szakember a csalódást keltő eredmények miatt kényszerülhet távozni nyáron. A bajorok kiestek a Német Kupa elődöntőjéből, miután a Schalke 1–0-ra legyőzte őket, a bajnokságban pedig csak az ötödik helyen állnak a táblázaton, és 19 pont a lemaradásuk az éllovas Borussia Dortmunddal szemben.

A Bayern így gyakorlatilag már csak a Bajnokok Ligájában van versenyben, amelyben egygólos előnnyel várja az Inter elleni müncheni visszavágót a nyolcaddöntőben.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke a szombaton a Hannovertől elszenvedett 3–1-es bajnoki vereség után ugyan csalódottságának adott hangot, azonban úgy nyilatkozott, nem hoznak elhamarkodott döntést a holland szakember ügyében.

„Csalódottak vagyunk, hiszen a vereség a szezon mélypontját jelenti. Aggódunk a csapat helyzetéért, azonban elemeznünk kell a történteket, és csak utána szabad döntést hoznunk” – fogalmazott Karl-Heinz Rummenigge a hétvégén.

A Bild szerint a Bayern már keresi Van Gaal utódját, és több neves szakember neve is felvetődött. Jupp Heynckes, a Bayer Leverkusen jelenlegi vezetőedzője, Matthias Sammer, a Német Labdarúgó-szövetség technikai igazgatója, Guus Hiddink, a török válogatott szövetségi kapitánya és Martin Jol is a jelöltek között van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik