A Basel fiatal csillagával erősített a Bayern München

Vágólapra másolva!
2012.02.09. 10:10
null
Shaqiri nyártól a Bayern München játékosa (Fotó: Reuters - archív)
Címkék
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München hivatalos honlapján tette közzé, hogy négyéves szerződést kötött Xherdan Shaqirivel. A Baseltől érkező középpályás az idény végén csatlakozik új csapatához.

A Bayern és a svájci Basel már korábban megegyezett Shaqiri ügyében, a játékos pedig a héten Münchenben sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon, és aláírta 2016 nyaráig szóló szerződését. A 20 éves középpályás az idény végén csatlakozik a bajorokhoz.

„Örülünk neki, hogy Xherdan Shaqiri, Európa legkeresettebb tehetsége a Bayern München játékosa lesz. Xherdan a játékintelligenciájával és labdaérzékével értékes futballistája lesz csapatunknak” – fogalmazott Christian Nerlinger sportigazgató.

A svájci válogatott Shaqiri kivásárlási árát a két klub nem hozta nyilvánosságra, piaci értéke mintegy 12.5 millió euró.

A 20 éves középpályás ebben az idényben 19 bajnokin lépett pályára, s négy gólja mellett két asszisztot is jegyzett. A 2010–2011-es szezonban 57 tétmeccsen 12 gólig és 11 gólpasszig jutott.

Érdekesség, a Basel két hét múlva a Bayern Münchennel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik