Söpréssel bajnok a Dab.Docler

Vágólapra másolva!
2012.02.20. 20:33
null
Gólt sem kapott a záró meccsen a Dab (fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A Dab.Docler nyerte meg a jégkorong Mol Ligát, miután a döntő negyedik mérkőzésén 3–0-ra győzte le a hazai pályán játszó Miskolci Jegesmedvék csapatát. A meccs hőse a triplázó Peterdi Imre volt.

Összejön-e az első? Ez a kérdés foglalkoztatta a miskolci és dunaújvárosi szurkolókat a Mol Liga döntőjének negyedik mérkőzése előtt. A kérdés ugyanaz, de más megvilágításban, mivel ameddig Miskolcon a döntő első három vesztes meccse után az első sikerre, addig az Acélbikáknál a döntőbeli negyedik győzelemre, egyben az első Mol Liga-aranyra vártak a szurkolók.

Ahogy a döntő első három mérkőzésén, most is nagy iramban kezdett mindkét csapat, egy-egy emberelőny kihasználatlanul maradt, majd a 16. percben a Jegesmedvék kettős előnybe kerültek, de csak helyzetig jutottak.

Nem úgy az Újváros, ahol előbb kivédekezték a kettős hátrányt, majd Peterdi Imre éppen csak visszatért a jégre és megszerezte a vezetést csapatának. A gólpasszt Lubos Velebny mellett az a Galanisz Nikandrosz adta, aki a gólszerzővel együtt ült a büntetőpadon néhány másodperccel azelőtt. A Dab.Docler a döntőben először szerezte meg a vezetést és ezzel az előnnyel mehetett pihenni az első szünetre. (I. harmad: 0–1)

A második harmadban, is elsősorban a küzdelem és a keménység játszott főszerepet. A játékvezetők szaporán osztották a kiállításokat is, de gól sokáig nem született. Pedig a Miskolc az első harmad után újból megpróbálhatott kettős emberelőnyben támadni, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak.

Az Acélbikák kapujában Peter Sevela bravúrok sorát mutatta be. A 35. percben Vaszjunyin Artyom 2+10 perces kiállítása nem csapatának, az ellenfélnek jelentett hátrányt, Peterdi Imre második góljával megduplázódott a Dab.Docler előnye.

Alig három perccel később ismét Peterdi Imrének gratuláltak az újvárosiak. Galanisz Nikandrosz lövése Budai Krisztiánról kipattant, pont Peterdi elé, aki közvetlen közelről nem hibázta el az ajtó-ablak helyzetet. (II. harmad: 0–3)

A záró harmadban próbált kozmetikázni az eredményen a Miskolc, ám szerencséje sem volt. A Dunaújváros megőrizte az eredményt, és megnyerte a bajnokságot. Ám a Mol Liga bajnoka sokat nem pihenhet, hiszen holnap már újabb feladat vár rá az osztrák Nationalligában, az ellenfél a Feldkirch lesz.

A SZÍV DIADALA -- PETERDI

JÉGKORONG MOL LIGA, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
MISKOLCI JJSE–DAB.DOCLER 0–3 (0–1, 0–2, 0–0)
Miskolc, 2000 néző. V: Gebei, Kincses, Nagy A., Németh M.
MISKOLC: Budai K. – Budai R., Jarábek, Bonar, Nagy G., Popovics – Láda P., Urbán, Szilágyi, Ritó, Rafaj – Chmelo, Lindgren, Miskolczi, Dubek, Saluga. Edző: Kjell G. Lindqvist
DAB: SEVELA – Hüffner, Velebny (2), Azari (1), Galanisz (1), PETERDI 3 – Kiss Dániel, Tőkési, Pavuk, Gröschl (1), Szappanos – POZSGAI, Hegyi Á. (1), Somogyi B., Vaszjunyin, Papp V. – Erdélyi P., Lencsés, Virág T., Hegyi Á. Z. Edző: Stephan Lundh
Kiállítások: 16, ill. 16 + 10 perc fegyelmi (Vaszjunyin)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0 a Dab.Docler javára
MESTERMÉRLEG
KJELL G. LINDQVIST: – El kell fogadnunk, hogy a DAB erősebb volt. Gratulálok a dunaújvárosiaknak a Mol Liga megnyeréséhez, mi mindent megpróbáltunk, de a nagyobb tudás előtt most fejet kell hajtanunk.
STEPHAN LUNDH: – Megint bizonyítottuk, hogy milyen erősek voltunk, úgy ütöttünk gólokat a második harmadban, hogy rengeteget játszottunk emberhátrányban. Ez az első aranyérmünk az idényben, még hármat szeretnénk, de nagyon nehéz lesz. Amikor nyer az ember, akkor persze mindig többet akar, mert ez csodás érzés.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik