Witselt felmentették, vasárnap már játszhat

Vágólapra másolva!
2010.01.23. 10:14
null
Axel Witsel a Mechelen ellen újra pályára léphet (fotó: Action Images - archív)
Címkék
A Belga Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága helyt adott Axel Witsel és a Standard Liege fellebbezésének, és nem tiltja el a futballistát.

 

Witselt ebben a szezonban már másodszor állították ki az Anderlecht ellen, és míg az első eset után, amikor eltörte Marcin Wasilewski lábát, nyolc mérkőzésre meszelték el, most eredetileg két meccset kapott a Juhász Rolanddal szemben elkövetett szabálytalansága nyomán.

A középpályás azonban nem értett egyet a döntéssel, és fellebbezett. A belga szövetség pénteken ezt elfogadta, és nem tiltja el a játékost.

Pierre Francois, a Standard Liege elnöke elégedett, szerinte jogos ítélet született. A sportvezető hozzátette, a fegyelmi bizottság nem is igen határozhatott másképp, amikor például a Gent–Anderlecht találkozón két hasonló incidens is megtorlatlan maradt.

„Természetesen örülök, hogy ezúttal nem történt sérülés – mondta Francois. – Számunkra azonban nagyon jó, hogy Witsel játszhat a Mechelen elleni nagyon fontos mérkőzésünkön. Axel egyébként a nyolcmeccses eltiltása óta nagyon megkomolyodott, érettebbé vált, és nem értek egyet azzal, hogy ő egy durva játékos lenne."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik