Wales: váratlan fordulat, lemondott a szövetségi kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 22:37
A Walesi Labdarúgó-szövetség a hivatalos oldalán jelentette be, hogy lemondott a tavalyi Eb-n elődöntőbe jutó válogatott szövetségi kapitánya, Chris Coleman. Az angol lapok már tudni vélik, hogy a szakember számára a Sunderland az új állomás.

Coleman 2012-ben, Gary Speed halálát követően vette át a walesi válogatott szövetségi kapitányi posztját, a 2016-os Eb-n pedig a nemzeti csapat történetének legnagyobb sikereként az elődöntőig jutott csapatával. A világbajnoki selejtezősorozat már nem alakult ilyen jól – csoportjuk 3. helyén zártak, így nem kvalifikáltak a tornára –, a szakember ugyanakkor sürgette, hogy mielőbb tisztázódjon a jövője, úgy tűnt, várja a tárgyalásokat. A 47 éves tréner ezek után váratlanul lemondott a pozíciójáról.úgy tűnt, várja a tárgyalásokat. A 47 éves tréner ezek után váratlanul lemondott a pozíciójáról.

„Nagyon csalódottak vagyunk – nyilatkozta Jonathan Ford, a Walesi Labdarúgó-szövetség első embere. – A szövetség, és Wales mint ország örökké hálás lesz az elmúlt hat évben végzett munkájáért, amellyel a semmiből az Eb elődöntőjéig vezette az együttest.”

A bejelentés után az angol lapok egyöntetűen állították, hogy Coleman lesz a Championship utolsó helyén álló Sunderland új menedzsere. Hivatalos bejelentés még nem történt ez ügyben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik