HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.15 14:10 Frissítve: 2018.01.15 14:43

Wales: Ryan Giggs lett az új szövetségi kapitány – hivatalos

A Walesi Labdarúgó-szövetség (FAW) hivatalos közleményben jelentette be, hogy Ryan Giggs lett a válogatott új szövetségi kapitánya.

Ryan Giggs első komolyabb kihívása előtt áll edzői karrierjében (Fotó: AFP)

 

A 44 esztendős szakember – aki a novemberben a Sunderlandhez távozó Chris Coleman helyét veszi át – négy évre szóló szerződést írt alá.

A brit média már hetek óta a walesi válogatott kispadjának legnagyobb esélyeseként tartotta számon Giggset, aki Osian Roberts, Craig Bellamy és Mark Bowen elől „kaparintotta meg” a posztot.

Giggs eddigi rövid edzői pályafutása alatt a Manchester Unitedet irányította négy mérkőzésen keresztül David Moyes távozását követően, mérlege két győzelem, valamint egy-egy döntetlen és vereség volt 2014 tavaszán.

„Elmondhatatlanul büszke vagyok arra a lehetőségre, hogy én irányíthatom a válogatottat. A Nemzetek Ligája és az Eb-selejtező által támasztott kihívások izgatottsággal töltenek el, alig várom, hogy együtt dolgozhassak a játékosokkal, és megkezdjük a felkészülést az esztendő fontosabb mérkőzéseire” – mondta kinevezését követően Giggs.