Visszavonul Juan Sebastián Verón

Vágólapra másolva!
2011.10.06. 12:55
null
Verón majd' húsz év után búcsút int a profi labdarúgásnak (fotó: Action Images)
Címkék
Bejelentette visszavonulását a profi labdarúgástól Juan Sebastián Verón, az Estudiantes argentin válogatott játékosa. A középpályást térdsérülése kényszeríti pályafutása befejezésére, és október 31-én a Racing Club ellen játssza utolsó tétmérkőzését.

A 36 éves labdarúgó az elmúlt hónapokban gyakran kényszerült a partvonalon kívülre, miután a jobb térde megsérült, és bár a sérült testrészt megműtötték, azóta sem sikerült teljesen felépülnie, a lába egyre kevésbé bírta a terhelést.

Verón 1996-tól szinte máig állandó és meghatározó tagja volt az argentin válogatottnak. Már fiatalon átkerült Olaszországba, ahol játszott a Sampdoria, a Parma, a Lazio, majd angliai légióskodása után az Internazionale csapatánál is. A szigetországban a Manchester Unitednél és a Chelsea-nél rúgta a labdát. 2006-ban előbb kölcsönbe, majd véglegesen is hazaigazolt nevelőegyütteséhez, az Estudianteshez, amelyben utolsó virágkorát élte.

Verón kétszeres olasz bajnok, négyszeres Olasz Kupa-győztes, az MU-val angol bajnok, a Parmával UEFA-kupa-győztes, az Estudiantesszel szintén kétszeres bajnok és elhódította a Libertadores-kupát is. A középpályást kétszer (2008, 2009) választották meg az év legjobb dél-amerikai labdarúgójának.

„Az El Brujito, azaz Kis Boszorkány becenévre hallgató játékos kiemelkedő egyénisége a futballnak: nemcsak hihetetlen izomzatáról, irtózatos erőnlétéről írtak méltató sorokat, hanem kifogástalan technikai tudásáról, finom cseleiről és milliméterpontos passzairól is – tökéletes ötvözete egy angol játékos harcosságának, egy német elszántságának és egy dél-amerikai labdakezelésének” – írtuk róla korábban egy játékosbemutatónkban.

Argentin hírforrások szerint visszavonulása után Verón a válogatott mellett kaphat pozíciót, miután jó viszonyt ápol a szövetség képviselőivel és a jelenlegi szövetségi kapitánnyal, Alejandro Sabellával is.

JUAN SEBASTIÁN VERÓN
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik