Világfutball: Paraguayban egyedülálló módon építenek stadiont

Vágólapra másolva!
2017.06.23. 16:08
Azt eddig is tudtuk, hogy a dél-amerikaiak a labdarúgással kapcsolatban is szenvedélyesebbek, mint a más vérmérsékletű nemzetek szurkolói – a Cerro Porteno hívei azonban korábban nem látott módon bizonyítják a szeretetüket.

Az asuncióni Cerro egy 15 millió dollárból felépülő 43 ezer férőhelyes új stadionnal gazdagszik a közeljövőben, az építkezést pedig egyedülállóvá teszi, hogy egy hetventagú szurkolói csoport is besegít a munkálatokba.

„Ezt nem a pénzért csinálom – szögezte le Rodrigo Millan, a csoport egyik tagja. – Csak azt szeretném, hogy azok között jegyezzék a nevem, akik felépítették a stadiont.”

Az AFP beszámolója szerint a szurkolók nemcsak a szorgos kezekkel segítik a munkálatot, hanem remek hangulatot is teremtenek, jókedvűen éneklik a csapat indulóját.

„Rengeteg energiát és örömöt adnak – nyilatkozta Alfredo Angulo projektvezető, aki gondoskodott a hozzájuk csatlakozó lelkes szurkolók képzéséről. – A többi munkás kedvét is feldobják, és őket is megfertőzik a klub iránti szeretettel.”

A Cerro ügyvezető igazgatója szerint a szurkolóik ilyesfajta megnyilvánulása szertefoszlatja azt a negatív képet, amit a társadalom nagy általánosságban gondol a szurkolókról, de Nelson Haedo Valdez, a klub és a paraguayi válogatott labdarúgója is lelkesen nyilatkozott.

„Rengeteg stadiont ismerek az egész világon, de egyet sem láttam, amelyiknek az építésében részt vettek volna a szurkolók"”– mondta a 33 éves játékos.

Az 1912-ben alakult Cerro Porteno 31 bajnoki címmel Paraguay második legeredményesebb együttese, korábbi stadionja 32 ezer fő befogadására volt alkalmas.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik