nemzetisport.hu 2017.06.23 16:08 Frissítve: 2017.06.23 16:09

Világfutball: Paraguayban egyedülálló módon építenek stadiont

Azt eddig is tudtuk, hogy a dél-amerikaiak a labdarúgással kapcsolatban is szenvedélyesebbek, mint a más vérmérsékletű nemzetek szurkolói – a Cerro Porteno hívei azonban korábban nem látott módon bizonyítják a szeretetüket.

 

Az asuncióni Cerro egy 15 millió dollárból felépülő 43 ezer férőhelyes új stadionnal gazdagszik a közeljövőben, az építkezést pedig egyedülállóvá teszi, hogy egy hetventagú szurkolói csoport is besegít a munkálatokba.

„Ezt nem a pénzért csinálom – szögezte le Rodrigo Millan, a csoport egyik tagja. – Csak azt szeretném, hogy azok között jegyezzék a nevem, akik felépítették a stadiont.”

Az AFP beszámolója szerint a szurkolók nemcsak a szorgos kezekkel segítik a munkálatot, hanem remek hangulatot is teremtenek, jókedvűen éneklik a csapat indulóját.

„Rengeteg energiát és örömöt adnak – nyilatkozta Alfredo Angulo projektvezető, aki gondoskodott a hozzájuk csatlakozó lelkes szurkolók képzéséről. – A többi munkás kedvét is feldobják, és őket is megfertőzik a klub iránti szeretettel.”

A Cerro ügyvezető igazgatója szerint a szurkolóik ilyesfajta megnyilvánulása szertefoszlatja azt a negatív képet, amit a társadalom nagy általánosságban gondol a szurkolókról, de Nelson Haedo Valdez, a klub és a paraguayi válogatott labdarúgója is lelkesen nyilatkozott.

„Rengeteg stadiont ismerek az egész világon, de egyet sem láttam, amelyiknek az építésében részt vettek volna a szurkolók"”– mondta a 33 éves játékos.

Az 1912-ben alakult Cerro Porteno 31 bajnoki címmel Paraguay második legeredményesebb együttese, korábbi stadionja 32 ezer fő befogadására volt alkalmas.

 

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.