HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.06.23 16:08 Frissítve: 2017.06.23 16:09

Világfutball: Paraguayban egyedülálló módon építenek stadiont

Azt eddig is tudtuk, hogy a dél-amerikaiak a labdarúgással kapcsolatban is szenvedélyesebbek, mint a más vérmérsékletű nemzetek szurkolói – a Cerro Porteno hívei azonban korábban nem látott módon bizonyítják a szeretetüket.

 

Az asuncióni Cerro egy 15 millió dollárból felépülő 43 ezer férőhelyes új stadionnal gazdagszik a közeljövőben, az építkezést pedig egyedülállóvá teszi, hogy egy hetventagú szurkolói csoport is besegít a munkálatokba.

„Ezt nem a pénzért csinálom – szögezte le Rodrigo Millan, a csoport egyik tagja. – Csak azt szeretném, hogy azok között jegyezzék a nevem, akik felépítették a stadiont.”

Az AFP beszámolója szerint a szurkolók nemcsak a szorgos kezekkel segítik a munkálatot, hanem remek hangulatot is teremtenek, jókedvűen éneklik a csapat indulóját.

„Rengeteg energiát és örömöt adnak – nyilatkozta Alfredo Angulo projektvezető, aki gondoskodott a hozzájuk csatlakozó lelkes szurkolók képzéséről. – A többi munkás kedvét is feldobják, és őket is megfertőzik a klub iránti szeretettel.”

A Cerro ügyvezető igazgatója szerint a szurkolóik ilyesfajta megnyilvánulása szertefoszlatja azt a negatív képet, amit a társadalom nagy általánosságban gondol a szurkolókról, de Nelson Haedo Valdez, a klub és a paraguayi válogatott labdarúgója is lelkesen nyilatkozott.

„Rengeteg stadiont ismerek az egész világon, de egyet sem láttam, amelyiknek az építésében részt vettek volna a szurkolók"”– mondta a 33 éves játékos.

Az 1912-ben alakult Cerro Porteno 31 bajnoki címmel Paraguay második legeredményesebb együttese, korábbi stadionja 32 ezer fő befogadására volt alkalmas.

 

2019.03.22 19:45:21

Minden más foci nemzetisport.hu

Csehül álltak: az angolok a Wembley-ben öt gólt vágtak a borzalmasan védekező vendégeknek.

2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.

2019.03.13 23:40:55

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A sport hőskorszakának makulátlanságáért sem tennénk feltétlenül tűzbe a kezünket, már csak azért sem, mert akkoriban is gyarló emberek feszültek egymásnak a vicces mezek ellenére nemesnek hirdetett küzdelemben.

2019.03.12 23:53:48

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Talán annyit szűrhetünk le: ahogy a szerbek és a horvátok jó pénzért cserébe zokszó nélkül megválnak legnagyobb tehetségeiktől (hiszen úgyis terem másik), úgy trénereiktől is (mert az is terem).