Világfutball: nem kezdhetett, mert a Vidiben csak csere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.05. 09:19
Arturo Álvarez kevésnek mondható játékideje is téma a salvadori sajtóban azt követően, hogy az ország labdarúgó-válogatottja 2–1-re kikapott Guatemalától a Közép-amerikai Kupa (Copa Centroamericana) nyitányán csütörtök hajnalban.

Álvarez elfogadja, de nem ért egyet – ez a címe a La Prensa Gráfica írásának, amely a Videoton középpályásának cseresorba süllyesztésével foglalkozik.

„Arturo Álvarez jó futballista, de tudjuk, hogy a klubjában meccsenként átlagosan csupán tizenhét-tizennyolc percet játszik – válaszolta újságírói kérdésre Albert Roca szövetségi kapitány a mérkőzés utáni sajtóértekezleten. – A csapat érdekét szolgálta a döntésem, azonban így is látszott, hogy klasszis futballista, hiszen a beállásával sokat segített. De nem várhattunk tőle kilencven percet, mert talán nincs felkészülve rá.”

„A magyarországi klubomban valóban nincs lehetőségem kilencven perceket játszani a bajnokságban – reagált a 62. percben becserélt Arturo Álvarez, aki a Vidiben eddig ötször lépett pályára az NB I 2014–15-ös idényében, mindannyiszor csereként. – A teljes játékidő talán tényleg sok lett volna, de a futballban gyakorta előfordul, hogy akkor is fent kell lenned kilencven percig, ha csak hetvenre lennél jó… Mindegy, végül is a lényeg az, hogy játszhattam a válogatottban, ennek mindig örülök. Szerintem ezek inkább taktikai döntések, amelyeket tiszteletben kell tartanom, és semmiféle tüske nincs bennem.”

Álvarez leginkább azt fájlalta, hogy az utolsó tizenöt percbeli fölényük ellenére nem sikerült fordítaniuk. Mint beszámoltunk róla, a salvadoriak szépítő gólját egy Magyarországon szintén jól ismert labdarúgó, a Győrből a nyáron az egyesült államokbeli Minnesota Unitedhez igazoló Rafael Burgos szerezte.

A Copa Centroamericanán hét csapat vesz részt (A-csoport: Guatemala, Salvador, Honduras, Belize; B-csoport: Costa Rica, Panama, Nicaragua), a döntőt szeptember 13-án rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik