HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.04 18:42 Frissítve: 2018.08.04 20:58

Világfutball: Leekens és Eriksson is jelölt volt, Seedorf lett a befutó

Clarence Seedorf veszi át a kameruni labdarúgó-válogatott irányítását – jelentette be az afrikai nemzet sportminisztere, Pierre Ismael Bidoung Mkpatt.

Seedorf lett a befutó (Fotó: AFP)

 

A 42 esztendős szakember edzői karrierje során először ülhet le válogatott kispadjára, korábban a Milannál, a Sencsennél és a Deportivo La Corunánál edzősködött, utóbbi júniusban eresztette szélnek, mert nem tudta benntartani a csapatot a spanyol élvonalban.

A kameruni válogatottat legutóbb Hugo Broos irányította, aki február végén, szerződése lejártával távozott, azóta Rigobert Song volt az ideiglenes kapitány. A szövetségnél nem kapkodták el az utód kiválasztását, áprilisig összesen 77-en – többek között Raymond Domenech, Lothar Matthäus és Carlos Queiroz – jelentkeztek az állásra. A korábbi magyar kapitány, Georges Leekens júliusban jelezte érdeklődését, míg Sven-Göran Erikssonnal tárgyalásig is eljutottak, de végül nem ő lett a befutó.

Seedorf segítője honfitársa, Patrick Kluivert lesz, aki 2012 és 2014 között már tevékenykedett hasonló pozícióban, akkor Louis van Gaal munkáját segítette a holland válogatottnál. A duó első kihívása a jövő évi, hazai rendezésű Afrikai Nemzetek Kupája lesz, amelyen címvédőként szerepelnek a „szelídíthetetlen oroszlánok”.

A kameruni szövetség nem adott hivatalos közleményt Seedorfék kinevezéséről, Afrikában azonban megszokott, hogy a kormányok számolnak be az ilyen jellegű hírekről.

2019.01.13 17:07:33

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. A 31 éves Fabregas mellett egy 36 esztendős bekk és egy harmincas szűrő is érkezett.