Világfutball: csak biodíszlet lett volna, négy nap után lemondott a 7–1-es német–brazil bírója

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.25. 07:16
null
Rodríguez nem akart kamu vezetőedző lenni (Fotó: AFP)
Nem tartott sokáig Marco Antonio Rodríguez Moreno első vezetőedzői megbízatása. A szakember, aki arról nevezetes, hogy öt éve, a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon a 7–1-es német–brazil meccs játékvezetője volt, csupán négy napot követően távozott a spanyol Salamanca kispadjáról. Kiderült, csak a papírjai miatt volt rá szükség...

 

A harmadosztályú klub szombaton csupán annyit közölt, hogy a spanyol és mexikói állampolgársággal is rendelkező Rodríguez szerződése kevesebb mint egy hét után megszűnik. A korábbi játékvezető a közösségi médiában elárulta: nem tudta elfogadni a másodedző szerepét José Luis Trejo mögött, akinek nincs megfelelő engedélye, vagyis hivatalosan nem töltheti be a vezetőedzői posztot.

Rodríguez úgy fogalmazott, soha nem engedné, hogy valaki megfelelő képesítés nélkül az ő nevét használja.

A korábbi futballbíró dirigálta az öt évvel ezelőtti brazíliai világbajnokságon az Uruguay–Olaszország (1–0) csoportmeccset is, amelyen Luis Suárez megharapta Giorgio Chiellinit. Rodríguez a 2006-os és a 2010-es vb-n is tevékenykedett. A 2014-es torna után visszavonult, majd televíziós szakkommentátorként dolgozott. Edzőként ez lett volna az első megbízatása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik