I. M. 2019.08.18 13:14 Frissítve: 2019.08.18 14:03

Videó: óriási szurkolói balhé a fővárosi derbin, hárman meghaltak

Három szurkoló életét vesztette, míg legalább heten súlyosan megsérültek szombat éjszaka, amikor a hondurasi élvonalbeli Olimpia–Motagua labdarúgó-mérkőzés előtt a két csapat drukkerei összecsaptak – számolt be róla az AFP hírügynökség.

 

A fővárosi derbi előtt egymásra talált a két szurkolótábor, a Nemzeti Stadionon kívül, és azon belül is összetűzések alakultak ki. A feszültséget az gerjesztette, hogy a Motagua játékosait és stábját szállító buszt megdobálták kövekkel az Olimpia ultrái, három futballista – a korábban a Celticet erősítő és a klubbal hét skót bajnoki címet nyerő Emilio Izaguirre, Jonathan Rougier és Roberto Moreira – meg is sérült.


„Üvegeket és köveket dobáltak ránk, a játékosok a földön feküdtek rémületükben” – mondta a Motagua vezetőedzője, Diego Vásquez a helyi médiának.


Mintegy tízezer szurkoló jutott be a Nemzeti Stadionba, ahol folytatódott a rendbontás. Kések, sőt, a beszámolók szerint lőfegyver is előkerült, három drukker életét vesztette, míg heten súlyosan megsérültek – mondta az ESPN-nek Julieth Chavarría, az Escuela Kórház szóvivője, aki hozzátette: a sebesültek között van egy kisfiú is. A helyszínen tartózkodó csaknem ötezer rendfenntartó könnygázzal vetett véget az összetűzésnek.


A mérkőzést természetesen elhalasztották.

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.26 11:26:24

Minden más foci D. Á.

A Bundesligában Schalke–Werder presztízscsata, és Bayern–Fortuna Düsseldorf összecsapás is lesz.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.