Videó: megdőlt az Ajax rekordja, Van der Sar is üzent nekik

Vágólapra másolva!
2016.11.06. 18:26
A skót ötödosztályban szereplő East Kilbride megdöntötte az Ajax győzelmi sorozatát. A hollandok sorozatban 26 megnyert bajnoki mérkőzéssel büszkélkedhetnek – még az 1971–1972-es szezonban nyertek egymás után ennyiszer. A skót gárda a hétvégén sorozatban a 27. győzelmét aratta.

Az 1970-es évek elején a Johan Cruyff-féle Ajax a futballtörténelem egyik legjobb csapata volt. Ők tartották eddig az egymás után legtöbb alkalommal megnyert bajnoki mérkőzések rekordját, szám szerint 26-szor nyertek egymás után. Ezt most egy skót ötödosztályú csapat döntötte meg – írja a Sky Sports. írja a Sky Sports.

Az East Kilbride 3–1-re győzte le a BSC Glasgow csapatát.

A félprofi klubnak videoüzenetben gratulált Edwin van der Sar, az Ajax és a Manchester United korábbi legendás kapusa.

A holland egyesület is úgy gondolta, hogy gratuláció gyanánt ő is küld valamit az East Kilbride-nak. Végül pezsgőket és 27 rekesz holland sört postáztak, sőt a helyi televíziójukat is delegálták a helyszínre.

A Ferencváros egyébként 1931 áprilisa és 1932 októbere között sorozatban 32 élvonalbeli bajnoki mérkőzést nyert meg, tehát a skótok rekordként beharangozott teljesítménye messze nem csúcsdöntés.



 






 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik