Videó: még nincs 14, de olyan beszédet tart, mint Al Pacino

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.15. 11:00
Futótűzként terjed a világhálón az a videó, amelyen Lionel Messi nevelőklubja, az argentin Newell’s Old Boys U13-as játékosa megindító motivációs beszédet tart csapattársainak a rivális Rosario Central elleni rangadó előtt.

„A mai meccsen minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy elérjük, amiért egy éve dolgozunk – kezdte az ifjú Maximiliano Pariente, akinek beszéde kapcsán eszünkbe juthat Al Pacino híres, a Minden héten háború című filmben elhangzott szónoklata, vagy Mel Gibson buzdító monológja a Rettenthetetlen című remekműből. – Emlékezzetek vissza az első napra, január huszadikára! Emlékezzetek az összes edzésre, az összes gyakorlatra, minden alkalomra, amikor kifáradtan mentetek haza! Ma ezt koronázzuk meg. Ma egymásért győzünk, bajnokok leszünk! Adjunk bele mindent! Úgy jöjjünk le a pályáról, hogy az eredménytől függetlenül elmondhassuk, mi mindent megtettünk! Tegyünk meg mindent ezért a mezért, amely a legszebb egész Rosarióban!”Maximiliano Pariente, akinek beszéde kapcsán eszünkbe juthat Al Pacino híres, a Minden héten háború című filmben elhangzott szónoklata, vagy Mel Gibson buzdító monológja a Rettenthetetlen című remekműből. – Emlékezzetek vissza az első napra, január huszadikára! Emlékezzetek az összes edzésre, az összes gyakorlatra, minden alkalomra, amikor kifáradtan mentetek haza! Ma ezt koronázzuk meg. Ma egymásért győzünk, bajnokok leszünk! Adjunk bele mindent! Úgy jöjjünk le a pályáról, hogy az eredménytől függetlenül elmondhassuk, mi mindent megtettünk! Tegyünk meg mindent ezért a mezért, amely a legszebb egész Rosarióban!”


A Newell’s végül gól nélküli döntetlent játszott a tabellán második Rosarióval, így behozhatatlan előnyre tett szert – azaz bajnok lett.

ÍGY ÜNNEPELTEK A NEWELL’S FIATALJAI



 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik