Videó: 14 éves múlt, és máris gólt szerzett a Superclásicón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.05. 15:59
Alig egy héttel azt követően, hogy a paraguayi élvonal valaha volt legifjabb játékosaként pályára lépett az élvonalbeli Cerro Porteno kezdőcsapatában, Fernando Ovelar újabb korrekordot ért el 14 éves 9 hónapos és 27 napos korában, amikor vasárnap betalált a legnagyobb paraguayi rangadón, a Superclásicónak is nevezett meccsen az Olimpia Asunción ellen.

A Clausura 17. fordulójában rendezett mérkőzés első gólját szerző ifjú csatár a legfiatalabb gólszerző a dél-amerikai ország élvonalának, valamint a Superclásicónak a történetében is. A 14 éves tini kezdőként kapott lehetőséget a Cerro Portenóban, s a 16. percben szép találattal szerezte meg a vezetést csapatának. A folytatásban a hazaiak még a szünet előtt egyenlíteni tudtak, s a korrekorder Ovelart az 59. percben lecserélte edzője.

A meccs vége igazán temperamentumosra sikeredett – ahogy egy ízig-vérig dél-amerikai csúcsmeccsnek illik. Történt ugyanis, hogy a ráadás 5. percében ismét vezetést szerzett a Cerro, majd a 9. percben a játékvezető kiváló diplomáciai érzékről tanúbizonyságot téve páros kiállítást foganatosított, majd a 12. percben büntető nyomán kialakult a 2–2-es végeredmény. Az eredendően négypercesre tervezett hosszabbítás – 12. percében...

A döntetlent követően a listavezető Olimpia előnye a tabellán továbbra is hét pont a második Cerro Porteno előtt.

OVELAR GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik