Videó: kegyetlen drukkerbosszú, döbbenetes piros Belgiumban

Vágólapra másolva!
2015.01.25. 19:39
Egészen döbbenetes kiállításnak lehettek tanúi a nézők a belga labdarúgó-bajnokság rangadóján, a Standard Liege–Anderlecht (2–0) összecsapáson. A mérkőzés 53. percében Steven Defourt második sárgával leküldte a pályáról a játékvezető, amiért a vendégek játékosa a nézőtérre bombázta a labdát.

Steven Defour korábban öt évig a Standard Liege alkalmazásában állt, s most a vendégek játékosaként visszatért korábbi klubja pályájára. A hazai ultrák nem felejtettek. Egy igen gusztustalan drapériával adták tudomására, hogy „Red or dead", vagyis vörös (standardos) vagy, vagy halott...

Az egyik Standard-játékos sérülten a földön feküdt, Defour pedig sportszerűen ki akarta rúgni a labdát, hogy ápolni lehessen. S ha már kirúgta, akkor a hazai szurkolókat vette célba a lelátó „rosszabbik” részén.

„Visszataszító volt, gyerekek orra előtt történt – kommentálta az esetet Thibault De Gendt, a Belga Labdarúgó-szövetség képviseletében. – Reméljük, többé nem látunk ilyet.”

Hasonló véleményen volt Bob Madou, a szövetség kommunikációs vezetője, aki hozzátette: „Ez elfogadhatatlan a Standardnak és az Anderlechtnek is. Bár semmi sem szól ez ellen a szabályzatban, meglátjuk, mit tehetünk.”

A kiállítás

BELGIUM, 23. FORDULÓ
Standard Liege–Anderlecht 2–0
Cercle Bruges–FC Bruges 0–3
Gent–Oostende 3–1
Az élcsoport: 1. FC Bruges 48 pont, 2. Anderlecht 43, 3. Gent 40 , 4. Kortrijk 38

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik