Videó: ha legyőzik a „druidákat”, megdöntik az Ajax rekordját

Vágólapra másolva!
2016.12.28. 09:43
Bár a skót ötödosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő East Kilbride a pályán megdöntötte az Ajax 1971–1972-es szezonban felállított rekordját – az amszterdamiak sorozatban 26 tétmérkőzést nyertek meg –, a Guinness Rekordok Könyve azonban nem ismeri el új világrekordként, ugyanis a skót kis csapat csak félprofi státuszú. Van viszont egy profi klub, amely már csak egyetlen sikerre van az új rekordtól.

A VIDEÓT IDE KATTINTVA NÉZHETI MEG!A VIDEÓT IDE KATTINTVA NÉZHETI MEG!

A walesi bajnokságban szereplő The New Saints a hétvégén a Cefn Druids elleni 4–0-s hazai sikerével beállította az Ajax rekordját, így ha december 30-án idegenben is legyőzi a „druidákat”, akkor egyedüli rekorder lesz.

A TNS legutóbb a ciprusi APOEL-től kapott ki még július 19-én a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján, míg Walesben az Airbus UK tudta legyőzni egy április 16-i bajnokin.

Bár a bajnokságból még két forduló hátravan, a The New Saints jelenleg 21 ponttal előzi meg a második helyen álló Bala Townt, így sorozatban hatodik alkalommal nyerte meg a walesi Premier League-et.

„Ha belegondolunk, azért ez kicsit szürreális, de hát csak meg kell nézni. Huszonhat mérkőzést nyertünk meg egymás után, ami minden szinten óriási eredménynek számít, így a játékosok méltán lehetnek erre büszkék” – mondta a csapat menedzsere, Craig Harrison.



 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik