K. D. 2019.11.11 10:11 Frissítve: 2019.11.11 10:23

Videó: Balotelli hős lett, a brazilt kiállították miatta

Egy héttel ezelőtt Mario Balotelli a Brescia Verona elleni olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzésén megunta a rasszista zaklatásokat, és egyszerűen megállította a játékot, majd a labdát kirúgta a nézőtérre. Pontosan ugyanezt tette most a brazil válogatott Taison is, igaz, az ő története máshogy ért véget…

 

Balotelli akkor, a Verona elleni bajnokin le is akart vonulni a pályáról a rasszista rigmusok miatt, ám csapattársai végül meggyőzték, maradjon.

Akkor az olasz támadó igazi hősnek lett kikiáltva hazájában, hogy így felvette a harcot a rasszista szurkolókkal, ha már ezt a játékvezető nem tette meg…

Most nagyon hasonló eset történt Ukrajnában, csak a történet vége volt más.

Taisonnak, a Sahtar Doneck brazil futballistájának ugyanígy elege lett a rasszista drukkerek beszólásaiból a rivális Dinamo Kijev elleni találkozón, és ahogy Balotelli is tette, megfogta a labdát, és kirúgta a pályáról.

A játékvezető azonban nemhogy a rasszista drukkereket büntette volna akár játékmegállítással, akár máshogy, inkább felmutatta a piros lapot a találkozón végig hergelt futballistának.Taison értetlenül állt az eset előtt, csapattársait azonban még jobban megviselték a történtek, Dentinho el is sírta magát.

Az ukrán szövetség egyelőre nem reagált az esetre, de a sztorinak nagy valószínűséggel még lesz folytatása…

2020.04.07 12:06:56

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

Nem volt könnyű megemésztenie, hogy csak harmincévesen szerződhetett nyugat-európai bajnokságba.

2020.04.07 23:17:53

Minden más foci VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Persze hogy tudtam – csak nem sejtettem!

2020.04.05 11:00:09

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Hosszú építkezés csúcsa lett volna a BL-győzelem, de a hazai uralom is örökké emlékezetes marad.