Videó: amikor Beckham a 93. percben kilőtte Angliát a vb-re

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.10. 22:26
null
Beckham utolsó pillanatban szerzett gólja sokat ért az angoloknak (Fotó: AFP)
Sok nagy gólt szerzett pályafutása során David Beckham, de talán az egyik legfontosabbat 2001 őszén, az angol válogatott mezében rúgta Görögország ellen. Most – élő sportesemények híján – ezt a találatot vesszük elő az archívumból.

A 2002-es világbajnokság selejtezőjének utolsó köre előtt Anglia és Németország is 16 ponttal állt, s mivel csak a csoportelső jutott ki egyenes ágon a vb-re, minden egyes pontra szükség volt.

Németország 0–0-s döntetlent játszott a finnekkel, míg a Sven-Göran Eriksson irányította angolok igencsak megszenvedtek az Old Traffordon a kétszer is vezetést szerző görögökkel. A 93. percben még 2–1-es előnyben voltak a vendégek, ám ekkor Anglia szabadrúgáshoz jutott.

Nem volt kérdés, ki áll a labda mögé, ésBeckham kulcsfontosságú pillanatban talált be, ezzel egyenes ágon kijuttatva Angliát a 2002-es vb-re. Nem csoda, hogy a kommentátor egyenesen lovaggá akarta üttetni a szélsőt…

Németországnak maradt a pótselejtező, Rudi Völler csapata azonban sikerrel vette az akadályokat, és később a vb döntőjéig jutott. Angliát a későbbi világbajnok Brazília ejtette ki a negyeddöntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik