Videó: a labdaszedő csínye után egymásnak estek a játékosok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.22. 11:19
null
Happy end (Fotó: Sydney FC Twitter)
Érmet kapott a nyakába és felemelhette a trófeát az a labdaszedő, akit a vesztésre álló fél egyik játékosa dühében felborított az ausztrál országos labdarúgókupa (FFA Cup) keddi döntőjében.

A Sydney FC és az Adelaide United döntője 1–1-es rendes játékidő után hosszabbításba torkollott, és amikor az incidens történt, már a hazai pályán játszó Sydney vezetett 2–1-re. Egy bedobásnál a fiú – nyilvánvalóan időhúzási szándékkal – nem adta oda a labdát Michael Marronénak, mire a türelmetlen Adelaide-játékos felborította.

A Sydney labdarúgója, Matt Simon lóhalálában érkezve azonnal elégtételt vett, és elszabadult a pokol. A játékvezető Marrone kiállításával vetett véget a közjátéknak.

MINDEZ VIDEÓN

A Sydney 2–1-re megnyerte a meccset, és játékosai úgy döntöttek: a fiút is odahívják a győzelmi emelvényhez, hadd emelje fel a kupát.

„Ez járt neki, hiszen a klub sikere érdekében még a testi épségét is kockára tette” – mondta egy kacsintás kíséretében Michael Zullo, a Sydney középpályása.

Az eset megosztotta az ausztrál futballtársadalmat – vannak, akik szerint a labdaszedő egyértelműen sportszerűtlenséget követett el: nemcsak visszatartotta a labdát, „hanem rá is játszott a lökésre” –, azonban a túlnyomó többség (különféle jelzőket használva…) egyetért abban, hogy Marrone rosszul reagált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik