Videó: a futsal királya megnevezte 12 legszebb válogatott gólját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.07. 12:54
null
Falcao kilenc hónap után tér vissza a brazil válogatottba
A futsal brazil királya, Falcao kilenc hónap után tér vissza a brazil válogatottba (korábban a szövetséggel való vitája miatt maradt távol), mégpedig egy nem akármilyen meccsen. Az argentinok elleni találkozóra a futball-vb egyik helyszínén, a brazíliavárosi Nemzeti Stadionban kerül sor, előzetesen már több mint 50 ezer jegyet eladtak, így nézőcsúcs várható. Falcao a Globo Esporte kérésére megnevezte karrierje 12 legszebb válogatottbeli találatát.

„Szóval ez lenne a tíz legszebb gólom a válogatottban. Nem lehetne tizenkettő? Az a szerencseszámom” – mondta Falcao, akinek egy órájába telt, amíg összeállította a listát.

És hogy melyik volt közülük a legszebb és a legfontosabb?

„Egyértelmű, hogy a 2012-es világbajnoki fináléban lőtt gólom volt a legfontosabb. 2–1-es hátrányban voltunk a spanyolok ellen, ezzel harcoltuk ki a hosszabbítást, amelyben végül 3–2-re nyertünk” – fogalmazott a kétszeres világbajnok futsalos, aki a 2007-es pánamerikai játékokon az argentinok ellen szerzett első találatát nevezte a legszebbnek.

Az említett argentinok elleni találat 1:00-tól

A 37 éves Falcao 1998-ban mutatkozott be a brazil válogatottban, eddig 353 gólt szerzett a nemzeti csapatban, legközelebb az argentinok elleni mai találkozón gyarapíthatja góljai számát. A meccset a brazíliavárosi, 70 ezres Nemzeti Stadionban rendezik meg, ez lesz az első futsalmeccs, amelyre nyitott focistadionban kerül sor Brazíliában. A találkozón nézőcsúcs várható, az eddigi rekordot egy 1999 augusztusi Atlético-MG–Rio Miécimo meccs tartja, amelyre 25712 néző látogatott ki. Érdekesség, hogy Falcao azon a meccsen is a pályán volt.

„Örülök, hogy 15 évvel később részese lehetek az újabb rekordnak. Az 1999-es meccs is emlékezetes volt, három góllal tudtam győzelemhez segíteni az Atléticót” – emlékezett vissza Falcao.

Falcao legszebb válogatottbeli góljai

A Nemzeti Stadionban rendezik a Brazília–Argentína válogatott futsalmeccset
A Nemzeti Stadionban rendezik a Brazília–Argentína válogatott futsalmeccset
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik