Vb-botrány: spanyol, portugál, orosz ellentámadás az angol vádra

Vágólapra másolva!
2010.05.17. 14:53
A három érintett ország, Spanyolország, Portugália és Oroszország labdarúgó-szövetsége egyöntetűen visszautasította azokat a megvesztegetési vádakat, amelyekkel Lord Triesman, az angol Futballszövetség (FA) időközben lemondott elnöke illette őket az idei és a 2018-as labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban.

Jorge Pérez Arias, a Spanyol Labdarúgó-szövetség főtitkára nevetségesnek minősítette Lord Triesman hétvégén nyilvánosságra került szavait, és hozzátette: „Spanyolország szempontjából csodálatos lenne, ha mi nyernénk, de ha más rendezheti meg a vébét, mi annak is tapsolunk majd, mivel minden pályázat nagyszerű."hétvégén nyilvánosságra került szavait, és hozzátette: „Spanyolország szempontjából csodálatos lenne, ha mi nyernénk, de ha más rendezheti meg a vébét, mi annak is tapsolunk majd, mivel minden pályázat nagyszerű."

Gilberto Madaíl, a spanyollal közösen pályázó Portugál Labdarúgó-szövetség elnöke szerint a vádaskodás azt jelzi, hogy Anglia kemény vetélytársat sejt az ibériai kettősben, és hasonló értelemben nyilatkozott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (FIFA) intézkedéseket váró Alekszej Szorokin, az orosz pályázat első embere is.

„A történtek azt bizonyítják, hogy jó irányban haladunk, és olyan jó minőségű pályázatot állítottunk össze, aminek láttán ellenfeleinknek nem maradt más választásuk, mint efféle abszurd vádakkal előhozakodni" – mondta Szorokin.

Sebastian Coe, a 2012-es londoni olimpia szervezőbizottságának elnöke – aki tagja a 2018-as brit vb-pályázati bizottságnak is – úgy véli, hazája esélyei nem nullázódtak le Lord Triesman szerencsétlen megfogalmazása nyomán.

„Nekünk vannak a legjobb stadionjaink, a leglelkesebb szurkolóink, mi tudjuk a legbiztonságosabb környezetet garantálni a tornához, és a szponzorok szívesen vennék a sikerünket. Egyvalamivel nem szolgálhatunk: a lemondott elnökéhez hasonló magánvéleményekkel" – igyekezett frappánsan kiutat találni a slamasztikából az olimpiai bajnok atlétából lett sportdiplomata.

Az FA mindenesetre még a héten magasrangú sportdiplomatákból álló delegációt meneszt a FIFA zürichi főhadiszállására, hogy bocsánatot kérjen Sepp Blatter elnöktől a történtekért.

A 2018-as és a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra múlt pénteken kilenc pályázó nyújtotta be hivatalos anyagát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik