Vb 2018: Suárez 640 nap után a brazilok ellen térhet vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.23. 14:50
Luis Suárez 640 nap után léphet újra pályára tétmérkőzésen az uruguayi labdarúgó-válogatottban. A Barcelona támadója szerint keményen dolgozik azon, hogy kontrollálni tudja az idegeit a pályán.

Mint ismert, Suárez kilenc válogatott tétmérkőzésre szóló büntetést kapott, valamint négy hónapra minden futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltották, miután a 2014-es világbajnokság csoportkörében megharapta az olaszok védőjét, Giorgio Chiellinit.

Suárez így azóta csak felkészülési mérkőzéseken játszhatott az uruguayi nemzeti együttesben. Az eltelt 640 nap során lemaradt a 2015-ös Copa Américáról, valamint a 2018-as vb selejtezőjének négy mérkőzéséről. Uruguay jelenleg második helyen áll a dél-amerikai kvalifikációs sorozatban, és magyar idő szerint péntekre virradóra Brazíliában lép pályára.

„Senki miatt nem fogok változtatni a játékstílusomon – mondta Suárez a visszatérése kapcsán. – Hajtani fogok, erőszakos leszek, ha kell, vitatkozom, de csak olyan mértékben, ami belefér a játékba. Mint teszem azt a Barcelonában."

„Úgy gondolom, sok mindenben fejlődtem, próbáltam tanulni azokból a szituációkból, amelyek elé az élet állított. Sokat dolgoztam azon, hogy kontrollálni tudjam az idegeimet, amikor felfokozott állapotba kerülök egy-egy mérkőzésen. Újra segíteni szeretnék a válogatottnak és érezni a szurkolók szeretetét" – tette hozzá a Barca támadója, aki remek szezont fut a katalánoknál, 47 mérkőzésen 46 gólt szerzett eddig a szezonban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik