HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.10.10 19:51

Vb 2018: Rakotoharimalala is betalált, Foxiék bajban

Csád, Madagaszkár és Botswana győzelmét hozta a 2018-as labdarúgó-világbajnokság afrikai selejtezőjének szombati játéknapja.

HIRDETÉS

 

Csád Leger Djimrangar góljával gyűrte le Sierra Leonét, amely nélkülözni kénytelen a válogatottbeli szereplést szüneteltető kiváló csatárt, Kei Kamarát. A visszavágó Nigériában lesz, az ebolafertőzés veszélye miatt a FIFA egyelőre nem tekinti biztonságos helynek Sierra Leonét.

A Közép-afrikai Köztársaság válogatottja sem játszhat otthon, arrafelé a feszült politikai helyzet és a fegyveres konfliktusok jelentik az akadályt. A közép-afrikaiak – a korábban Diósgyőrben, Újpesten és Kecskeméten, manapság Kazahsztánban légióskodó Foxi Kethevoamával a soraikban – a párharcuk mindkét meccsén élvezik az ellenfél, Madagaszkár vendégszeretetét, és mivel „pályaválasztóként” simán kikaptak, a többek között a dallamos nevű Njiva Rakotoharimalala góljával nyerő rivális fél lábbal már a következő körben érezheti magát.

Jók Botswana kilátásai is, amely ténylegesen idegenben győzte le Eritreát.

VB 2018, SELEJTEZŐ
AFRIKAI ZÓNA
1. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Közép-Afrika–Madagaszkár 0–3
Eritrea–Botswana 0–2
Csád–Sierra Leone 1–0
A visszavágókat a jövő héten játsszák le.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

2018.11.12 01:06:12

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sportlapban talán furán hat e párhuzam, de egyszer csak úgy éreztem, Varga Zoltán lénye leginkább Antigonét tükrözi vissza.

HIRDETÉS
HIRDETÉS