Vb 2018: Brazília és Argentína is vereséggel kezdett

Vágólapra másolva!
2015.10.09. 08:12
null
Sergio Agüero az első félidő közepén megsérült (Fotó: AFP)
A brazil és az argentin válogatott is vereséggel kezdte a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatát. Előbbi Chilében, utóbbi hazai pályán Ecuadortól kapott ki 2–0-ra.
BAJBAN ARGENTÍNA
A dél-amerikai zónából még egy válogatott sem jutott ki úgy világbajnokságra, hogy az első mérkőzésén hazai pályán kikapott.
Uruguay először nyert La Pazban. Az utóbbi 113 évben eddig négy döntetlent és hat vereséget tudott felmutatni a 3600 méter magasságban fekvő bolíviai városban.
Ecuador először győzött a FIFA-világranglista aktuális éllovasa ellen idegenben. Quitóban a brazilokat kétszer is sikerült korábban megvernie.
Ha ma adnák ki a friss FIFA-világranglistát, Belgium állna az élen.
Először kapott ki ugyanazon a napon vb-selejtezőn Argentína és Brazília.
Először kapott ki a futballtörténelemben ugyanazon a napon az argentin, a brazil és a német válogatott.

ARGENTÍNA–ECUADOR

Lionel Messi a sérülését kúrálva csak otthonról szurkolhatott társainak, az argentinok ráadásul az első félidő közepén elvesztették Sergio Agüerót is, akit combsérülés miatt kellett lecserélni. Persze ettől még nem kellett volna feltétlenül kikapnia az albicelestének, hiszen Carlos Tévez állt be Agüero helyett, és még ezután is a kispadon ült Ezequiel Lavezzi, Pablo Dybala, Erik Lamela vagy éppen Nicolas Gaitán.

Hiába támadott azonban Argentína, az ecuadori védelem állta a sarat. A 81. percben aztán jött a hideg zuhany, egy szöglet után Fricson Erazo előnyhöz juttatta a vendégeket, majd a következő percben egy kontrából Felipe Caicedo beállította a 0–2-es végeredményt.

A mérkőzés összefoglalója

„Nagyon rosszul sikerült az este. Ecuador kivárt, aztán legyőzött minket. Lesz miről beszélnünk az elemzés után” – mondta az argentinokat irányító Gerardo Martino.

Argentína 2009 óta először kapott ki hazai pályán.

Legalább a meccs végén megvolt az összhang a braziloknál (Fotó: AFP)
Legalább a meccs végén megvolt az összhang a braziloknál (Fotó: AFP)

CHILE–BRAZÍLIA

A brazilok szintén a legnagyobb sztárjuk nélkül álltak fel, hiszen Neymar az eltiltását töltötte. A Copa América-győztes chileiek 2000 óta először verték meg a selecaót. Eduardo Vargas szerzett nekik vezetést a 72. percben, Alexis Sánchez a 89. percben tette biztossá a győzelmüket.

„Nagyon örülök, mivel én még sosem nyertem a brazilok ellen, és nagyon sokat jelent, hogy egy olyan csapatot sikerült megvernünk, amely korábban sok problémát okozott nekünk – lelkendezett Jorge Sampaoli, Chile argentin szövetségi kapitánya. – Brazíliának nagyszerű csapata van, remek játékosokkal, akik biztos ott lesznek a következő világbajnokságon.”

A mérkőzés összefoglalója

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN TÖRTÉNT

Uruguayt az eltiltott Luis Suárez, Edinson Cavani duó hiánya és a ritka magaslati levegő sem zavarta, elvitte a három pontot Bolíviából. A csatárklasszisok távollétében két védő vállalta a góllövők szerepét, az első félidőben Martín Cáceres, a másodikban Diego Godín talált be közelről.

Mostani sikerével Uruguay lett az első olyan válogatott a dél-amerikai térségben, amely sorozatban tíz világbajnoki selejtezősorozatot győzelemmel kezdett – az 1982-es vb selejtezői óta tart ez a remek szériája a kétszeres vb-győztesnek.

A kolumbiaiak hazai pályán egyértelműen favoritként várták a Peru elleni meccsüket, de csak az utolsó pillanatokban nyugodhattak meg. Teófilio Gutiérrez góljával a 36. percben ugyan előnybe kerültek, de a biztonságot jelentő második találatot csak a 95. percben szerezték meg Edwin Cardona révén.

Paraguay óriási védelmi hibának köszönhetően tudott győzni Venezuelában. A 85. percben a hazai Oswaldo Vizcarrondo adott gyakorlatilag gólpasszt az arra settenkedő Derlis Gonzáleznek, aki köszönte szépen a lehetőséget.

VB 2018, SELEJTEZŐ
DÉL-AMERIKAI ZÓNA, 1. FORDULÓ

Chile–Brazília 2–0 (E. Vargas 72., A. Sánchez 89.)
Argentína–Ecuador 0–2 (Erazo 81., Caicedo 82.)
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Bolívia–Uruguay 0–2
(M. Cáceres 10., Godín 69.)
Kolumbia–Peru 2–0 (T. Gutiérrez 36., Cardona 95.)
Venezuela–Paraguay 0–1 (D. González 85.)

2. FORDULÓ
kedd, 23.00: Ecuador–Bolívia
szerda, 1.00: Uruguay–Kolumbia
szerda, 3.00: Paraguay–Argentína
szerda, 3.00: Brazília–Venezuela
szerda, 4.15: Peru–Chile

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik