Vb 2018: a FIFA az ibériai pályázatot is korrupció gyanújával vizsgálja

Vágólapra másolva!
2010.10.28. 11:30
A spanyol Marca sportnapilap csütörtöki számának beszámolója szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korrupció gyanújával hivatalos vizsgálatot indított a spanyol-portugál 2018-as világbajnoki pályázattal kapcsolatban.

Az újság cikke szerint a Spanyol Labdarúgó-szövetség már hivatalos tájékoztatást is kapott a vizsgálat elindításáról, amelynek oka az, hogy felvetődött, a spanyolok megállapodtak a katari szövetséggel arról, egymást támogatják a 2018, illetve a 2022-es vb-helyszín kiválasztása során. Mint ismert, Katar a 2022-es viadalnak szeretne otthont adni.

A spanyol szövetségnél nyugodtan fogadták hírt, és jelezték a FIFA-nak, hogy mindenben rendelkezésre állnak a vizsgálat elősegítése érdekében.

A FIFA december 2-án, Zürichben dönt mind a 2018-as, mind a 2022-es világbajnokság helyszínéről. Előbbire a közelmúltbeli visszalépések nyomán már csak Oroszország, Anglia, továbbá Hollandia és Belgium, valamint Spanyolország és Portugália közösen pályázik. A 2022-es vb-re öt jelentkező maradt versenyben, az Egyesült Államoknak négy, egyformán az ázsiai konföderációhoz tartozó riválisa van: Ausztrália, Katar, Japán és a Dél-Korea.

A legfrissebb hírek szerint egyébként elképzelhető, hogy december 2-án csak a 2018-as vb helyszínéről szavaznak, erről a ma kezdődő és holnapig tartó ülésén dönt a FIFA végrehajtó bizottsága, ahogy arról is, hogy a pályázók küldöttei szavazhatnak-e majd a helyszínekről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik