HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.02 21:38 Frissítve: 2018.04.02 22:02

Vb 2006: Ronaldinhónak fogalma sincs, mit csinált Roberto Carlos

Ronaldinho számára a mai napig rejtély, hogy brazil csapattársa, Roberto Carlos mit csinált Thierry Henry góljánál a 2006-os labdarúgó-világbajnokságon a franciák elleni negyeddöntőjükön.

HIRDETÉS

 

A 12 évvel ezelőtt francia–brazil meccs sokaknak Zinédine Zidane pazar játékáról maradt emlékezetes, a mérkőzés egyetlen gólját azonban nem ő, hanem Thierry Henry szerezte – igaz, Zidane beadásából.

A gólnál Zidane a pálya bal oldaláról ívelte a brazil kapu elé a labdát, és a hosszú saroknál érkező Henry senkitől sem zavartatva lőtt kapásból a léc alá, mivel az elvileg őt őrző Roberto Carlos a tizenhatos vonalánál maradt mozdulatlanul, mintha csak a sportszárát igazítgatná.

„Még ma sem értem, mit csinált akkor Roberto Carlos” – emlékezett vissza a kiesésüket jelentő gólra Ronaldinho az ESPN-nek adott interjújában.

Roberto Carlos még 2006-ban azt nyilatkozta, hogy ő azt tette, amit tennie kellett, ott volt, ahol lennie kellett, taktikai hiba miatt maradt Henry annyira üresen. Való igaz, rajta kívül még több brazil is a tizenhatos vonalán maradt, három csapattársuk viszont bemozdult, így esély sem volt a lesre állításra.

„Egyébként sem csak azon a gólon múlott a kiesésünk, olyan kilencven perc volt ez, amikor nem mentek jól a dolgok” – tette hozzá a Real Madrid korábbi balhátvédje.


HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.19 10:56:06

Minden más foci MAROSI GERGELY

Két országban emlékeztek a 83 évesen elhunyt Aldyr Garcia Schlee – a brazil „kanári” szerelés megálmodója – munkásságára.

HIRDETÉS
HIRDETÉS