UEFA: sztárjátékosok követelik az U21-es Eb elköltöztetését

Vágólapra másolva!
2012.12.01. 13:15
Több mint 60 profi labdarúgó – köztük Eden Hazard, Didier Drogba, Abou Diaby, Yohan Cabaye, Jérémy Ménez és az Ayew testvérpár – írt levelet az UEFA-nak, azt kérve, hogy ne Izraelben rendezze meg a jövő júniusra kiírt U21-es Európa-bajnokságot. Az izraeliek és a palesztinok közötti feszültség egyre élesebb (emiatt nemrég Lencse László is hazatért a Kirjat Smonától), s a játékosok nem akarják, hogy fiatal kollégáik veszélybe kerüljenek, illetve hogy az UEFA ezzel a döntésével támogassa a civilek százainak halálát okozó összetűzést.

„Az UEFA szemet huny a közel-keleti történések felett, s a kontinenstorna izraeli megtartásával kifejezi bizalmát egy olyan ország iránt, amely a Gázai övezet bombázásával a minap civilek százának halálát okozta. A Gázai övezetben élők évtizedek óta rettegésben élnek, s nélkülözik az alapvető emberi jogokat: a méltóságot és a szabadságot" – áll a levélben, amely kitér arra is, hogy novemberben a palesztin nemzeti stadiont is lebombázták, és az al-Amari klub két játékosát politikai fogolyként őrzik az izraeliek.

Michael Platini UEFA-elnök megszólalt az ügyben, s azt mondta, egy futballszövetséget nem lehet megbüntetni az ország politikai vezetőinek tettéért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik