UEFA: Szoboszlai egy listán Ansu Fatival és az év francia felfedezettjével

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.02. 15:35
null
Szoboszlai Dominikot az UEFA a legnagyobb európai ígéretek közé sorolja (Fotó: Tumbász Hédi)
Szoboszlai Dominik is ott van az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tudósítóinak összeállításában azon az 50 fős listán, amely az előző év legnagyobb ígéreteit, feltörekvő sztárjait veszi sorra U21-es korosztályban.

 

„Magyar felnőttválogatott, irányító középpályás, aki mindkét lábával jól tud lőni, és Paul Pogbához hasonlítják. Több angol csapat is közelről figyeli” – írja rövid jellemzésében az uefa.com Szoboszlairól. Klubcsapatát, a Red Bull Salzburgot még egy játékos, a mali válogatott Sékou Koita képviseli a legfeljebb 21 éves futballistákat felsoroló ötvenes listán.

A magyar válogatott középpályás többek között a barcelonai Ansu Fati, a manchesteri Mason Greenwood, az arsenalos Gabriel Martinelli, a milanos Rafael Leao, a Rennes-ben rekordot rekordra halmozó Eduardo Camavinga fémjelezte társaságban kapott helyet.

Érdekesség, hogy az összeállításban így pont annyi magyar játékos szerepel, mint például olasz, azaz egy. A legtöbb fiatal tehetség, hét francia állampolgár, Portugália hat főt ad a listára.

A teljes névsor IDE KATTINTVA böngészhető.

Az óév végén a Nemzeti Sport Online is összeállított egy listát a 2019-ben berobbant, topligákban játszó fiatal futballistákról, ez az álomcsapat itt tekinthető meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik