UEFA: senkit nem zárnak ki; a PSG szabályt szeghetett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.24. 13:25
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Michel Platini a Le Parisiennek adott nyilatkozatában elárulta, hogy egyetlen csapatot sem zárnak ki az európai kupaporondról amiatt, mert megszegte volna a pénzügyi fair play szabályait, bár azt nem zárta ki, hogy a katari kézben lévő Paris Saint-Germain nem a törvényben leírtak szerint járt el bizonyos esetekben.

A francia elöljáró elkeserítette azokat, akik a legsúlyosabb büntetésre számítanak az UEFA közelgő ítélethozatalánál.

„Az első döntéseket május elején hirdetjük ki. Lesznek súlyos büntetések, de ha vérre és verejtékre számítanak, akkor csalódniuk kell majd. Az európai kupaküzdelmekből senkit nem zárunk ki” – szögezte le Platini, aki elismerte, hogy a közel-keleti kézben lévő PSG egyedi és szokatlan gazdasági politikát folytat, de azt nem tudja megmondani, hogy törvényesen teszi-e mindezt vagy sem. Ebben az ügyben a kirendelt szakértőknek kell döntenie.

A pénzügyi fair play szabályai a következő idényre vonatkozóan lépnek életbe, a néhány éves felkészülési időszak most ér véget. Az előírások célja, hogy a klubokat rászorítsák: ne költsenek többet, mint amennyit megtermelnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik