UEFA: nézők előtt rendezhetik a budapesti Szuperkupa-meccset

Vágólapra másolva!
2020.08.19. 09:38
null
Nézők előtt rendezhetik a budapesti Szuperkupa-meccset (Fotó: Török Attila)
Korábban már beszámoltunk róla, de most a Sky Italia is arról adott hírt, hogy lehetnek nézők a budapesti európai Szuperkupa-mérkőzésen, amelyen a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztese találkozik szeptember 24-én. Az UEFA szerdán megerősítette, hogy a szeptember 24-i találkozó lehet a főpróbája a nézők előtt megrendezendő mérkőzéseknek.

 

Az olasz forrás szerint az Európai Labdarúgó-szövetség úgy döntött, a Puskás Aréna férőhelyeinek harminc százalékát foglalhatják el szurkolók, azaz nagyjából 20 ezer néző előtt rendezhetik meg a mérkőzést.

A Sky Italia beszámolója szerint az UEFA a következő napokban hivatalosan is bejelenti a döntését.

Az MLSZ a Twitteren feltételes módban írta meg, hogy lehetnek nézők a Szuperkupa-mérkőzésen. A bejegyzésével egy UEFA-közleményre reagált, amelyben az európai szövetség azt írta, „javasoljuk, hogy az európai Szuperkupa-mérkőzés szeptember 24-én Budapesten próbája legyen annak, hogy korlátozott számban beengednek szurkolókat a mérkőzésre”.

A kérdésben az UEFA végrehajtó bizottsága hoz végleges döntést a következő napokban.

Az biztosnak tűnik, hogy a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseket zárt kapuk mögött kell lejátszani, de a nemzetközi felkészülési meccseken már lehetnek nézők.

Mint ismert, az Európa-liga döntőjében (augusztus 21., 21 óra) a Sevilla az Interrel találkozik, míg a Bajnokok Ligája fináléjában (augusztus 23., 21 óra) a PSG az Olympique Lyon–Bayern München elődöntő továbbjutójával mérkőzik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik