UEFA: nem költözhet Svájcba a francia élvonalbeli klub

Vágólapra másolva!
2013.02.25. 17:22
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elöljárói továbbra is ellenzik, hogy a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában (Ligue 1) szereplő Evian TG Svájcban, a genfi Praille Stadionban rendezze hazai mérkőzéseit.

Michel Paltini elnök és Gianni Infantino főtitkár hétfőn fogadta a franciaországi Haute-Savoie megye és a svájci Genf kanton képviselőit, akik szintén az Evian genfi mérkőzéseiért lobbiznak, mondván: a futballcsapat „kétlakisága" jól illeszkedne a két térség határon átívelő együttműködésébe.

Az UEFA elöljárói azzal indokolták a terv ellenzését, hogy az engedéllyel nemkívánatos precedenst teremtenének, azaz sok klub fordulna a szervezethez hasonló kéréssel.

A jelenleg a francia bajnokságban maradásért harcoló, a tabella 18. helyén álló Evian már 2010-ben is hiába kérvényezte mérkőzései Svájcba költöztetését. Vetélytársait – megfelelő saját stadion híján – azóta Annecyben fogadja.

A 30 ezer néző befogadására alkalmas Praille Stadion (másik nevén Stade de Geneve) amúgy nem lakatlan, a svájci élvonalbeli Servette ott rendezi a hazai mérkőzéseit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik