UEFA: magyar kluboknak is leesik pénz a Man. City bírságából

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.10. 15:42
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az Európai Klubszövetség (ECA) megvitatta a pénzügyi fair play szabályait megsértő kluboktól befolyó pénzösszegek újraelosztását. A két szervezet a befolyó bírság visszaosztásáról döntött az európai kupaporondon szereplő, a pénzügyi fair play-t betartó csapatok között.

Az ECA közleménye és előterjesztése szerint az előző szezonban befolyt bírságokat (24 millió euró – a Manchester City, a PSG és a Zenit, valamint másik hat klub büntetésének első részlete) szétosztják a 2013–2014-es idény pénzügyi fair play-t betartó európai kupaindulói között, így a magyar csapatok kasszája is csöröghet.

A nagy(obb) összeg azoknak esik le, akik főtáblások voltak: a bírságok 80 százalékát nekik osztják vissza, a maradék 20 százalékból kapnak a kvalifikáció során kiesett együttesek. Az angol Guardian számítása szerint a főtáblás klubok mintegy 250 ezer eurót (79 millió forint) kapnak, míg a főtáblára nem jutók körülbelül 46 ezer euróhoz (14.5 millió forint) juthatnak hozzá.

Az UEFA és ECA megállapodásáról hivatalos előterjesztést követően még az UEFA végrehajtó bizottságának kell döntést hoznia, a testület rábólintását követően kezdődhet meg a pénzosztás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik