UEFA: időleges kizárás a sérülést okozó játékosnak

Vágólapra másolva!
2014.05.14. 13:19
null
A vétkest figyelmeztetik, de a pályán marad (Fotó: Reuters, illusztráció)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a sérülést okozó játékos átmeneti kiállítását fogja javasolni a sportág szabályalkotó testületének (IFAB).

 

Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának olasz vezetője az esti Európa Liga-döntő előtt rendezett torinói sajtótájékoztatón beszélt erről.

„Ezt az új szabályt fogjuk javasolni az IFAB-nak: a sérülést okozó játékos arra az időre hagyja el a pályát, amíg a sérült futballista be nem kapcsolódik ismét a játékba, vagy a helyén a csapatba nem áll egy cserejátékos” – bontotta ki az elképzelést.

A jelenlegi gyakorlatot igazságtalannak tartja Collina, mivel a vétkes futballista – bár figyelmeztetést kap – a pályán maradhat, miközben a vétlen csapat emberhátrányban kénytelen játszani egy ideig.

Az új szabály – amint azt a korábbi játékvezető pontosította – csak arra az esetre lenne vonatkoztatható, ha a bíró a veszélyesnek minősített mozdulatért sárga lapos figyelmeztetésben részesíti a szabálytalankodót.

Az IFAB a rendes ülését – amely jogosult a játékszabályok módosítására – általában február végén, március elején tartja, így az új javaslatot illetően vélhetően csak jövőre foglalhat állást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik