UEFA-gála: CR ügynöke szerint nevetséges a kihirdetett sorrend

Vágólapra másolva!
2018.09.01. 10:03
null
Cristiano Ronaldo nem jelent meg a monacói gálán
Nem tetszett neki a második hely, ezért Cristiano Ronaldo el sem utazott az UEFA-gálára Monacóba, ahol Luka Modricot koronázták meg az elmúlt idény királyává – az esetről sokaknak megvolt a véleményük.

Üresen maradt Cristiano Ronaldo széke az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) csütörtöki gáláján Monacóban. Hogy a Juventus 33 éves portugál támadója hol töltötte az estét, elárulja az aznap este közzétett fénykép, amelyen testvérével és ismerősökkel vacsorázik egy torinói étteremben. Érzéseiről pedig mindennél pontosabban árulkodik a mellette kiálló nővére, Katia Aveiro által a világhálóra küldött grafikon, amely fivére 2017–2018-as Bajnokok Ligája-mutatóit állítja szembe Luka Modricéval:

„Cristiano Ronaldo: 12 mérkőzés, 15 gól, 3 gólpassz, 4 forduló játékosa cím. Luka Modric: 11 mérkőzés, 1 gól, 1 gólpassz, 0 forduló játékosa cím. Mindenki vonja le a maga következtetését…”

Az UEFA-idény legjobb férfi játékosára szavazók levonták: Luka Modricot választották meg az elmúlt idény királyának. A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid horvát középpályása 90 ponttal előzte meg korábbi klubtársát, a nyáron a Juventushoz átigazoló Cristiano Ronaldót. Noha a torinói klubhoz közel álló Tuttosport kissé zavaros magyarázata szerint a 33 éves portugál futballcsillag félreértés áldozata lett – hiába várt türelmesen az őt elszállító helikopterre Torinóban, a jármű csak nem érkezett meg –, minden jel szerint nem szervezési hiba miatt hiányzott a fényes eseményről.

„Hogy miért nem érkezett meg Cristiano Ronaldo? Csak ő tudja… – mondta péntek reggel fültanúk szerint kissé csalódottan Aleksander Ceferin, az UEFA szlovén elnöke. – Arra számítottunk, hogy itt lesz velünk, aztán az esemény előtt néhány órával jelezte a Juventus a változást. Ami a végeredményt illeti: csak annyit mondhatok, hogy a sorrendet ötvenöt szakíró és nyolcvan edző alakította ki, így döntöttek, ezt kell tiszteletben tartani. Ki tudja, mi áll Cristiano Ronaldo távolmaradásának hátterében.”

A nővér üzenete alapján egyértelmű: az ötszörös aranylabdás vérig sértődött, amiért a szakmai zsűri nem őt találta az előző UEFA-idény legjobbjának. A feltételezést erősíti, hogy alig kapta meg a díjat Luka Modric, az elsőségről lecsúszó labdarúgó ügynöke, Jorge Mendes máris körbefröcsögte a spanyol sajtót.

„A labdarúgást a két alapvonal és a két oldalvonal között játsszák, itt Cristiano Ronaldo volt a győztes – harsogta a híres-hírhedt menedzser. – Szerzett tizenöt gólt, vállán vitte a Real Madridot a Bajnokok Ligája-győzelemig. A kihirdetett sorrend egyszerűen nevetséges.”

Ha nem is efféle sértő hangnemben, de a Juventus elöljárói is osztották a kritikus véleményt, védelmükbe véve megbántott szuperhősüket.

„Hogy helyesen cselekedett-e Cristiano Ronaldo? Ez az ő döntése volt, nekünk tiszteletben kellett tartanunk – fogalmazott Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője. – Igen, csütörtökön dühös volt. Ezzel kapcsolatban elegendő, ha azt mondom, hogy tizenöt gólig jutott a BL-ben. De mérge is csak azt mutatja, mekkora akarat, eltökéltség dolgozik benne.”

Monacóban a Juventust Pavel Nedved alelnök és Giuseppe Marotta sportigazgató képviselte, utóbbi szintén sérelmezte a végsorrendet. „Mély csalódottsággal tölt el, hogy nem Cristiano Ronaldónak ítélték a díjat – nyilatkozta a helyszínen. – Az elismerés alapjául a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítmény szolgál, nem pedig a világbajnokság eseményei, ezért úgy érezzük, leginkább a portugál támadó érdemelte volna ki. Nem minősítem az újságírók és az edzők voksait, csak annyit mondhatok, ha az én kezemben van a döntés, másként voksoltam volna.”

Érdekes módon a Real oldalán hűvösebben kezelték a korábbi hős hiányát, sőt, a csapatkapitány Sergio Ramos megszólalását egyesek odaszúrásként értékelték. Itt kell megjegyeznünk, a 32 éves spanyol hátvédhez fűződik az UEFA-gála legpimaszabb mozzanata: a legjobb védőnek járó díj átvétele után úgy sétált vissza a helyére, hogy közben elégedett mosollyal végigsimította a sor szélén ülő Mohamed Szalah vállát. Aki esetleg elfelejtette volna: a kijevi BL-döntőben éppen ő vitte földre a Liverpool egyiptomi csatárát, akinek súlyosan megsérült a válla, és a világbajnokságon is csak félig gyógyultan tudott részt venni. A fagyos viszony kölcsönös, a gála előtt állítólag az afrikai játékos utasította vissza ellenfele feléje nyújtott jobbját. De mit mondott Ramos Cristiano Ronaldóról?

„Csak a gála helyszínén tudtam meg, hogy nem jön, de felőlem azt csinál, amit akar – szólt a madridi játékos rideg nyilatkozata. – Nem hiszem, hogy Cristianót Modric győzelme zavarja. Inkább az, hogy nem ő nyert. Pedig szerintem, ha van valaki a világon, aki rászolgált erre a kitüntetésre, az Luka.”

Ramos internetes közösségi oldalán nyilvánosan is gratulált a horvát csapattársnak a következő szöveggel: „És most jöhet az Aranylabda!”

Ugye nem kell hangsúlyozni, kinek a lábára lépett rá az ártatlannak tűnő megjegyzéssel…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik