UEFA Futsal Cup: szédületes fél perc döntött a Barca javára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 00:33
A Kajrat Almati és a Barcelona játssza a finálét az UEFA Futsal Cup Lisszabonban zajló négyes döntőjében, miután mindkettő győzelemmel zárta a pénteki elődöntőt.

A helyi csapat, a Sporting nagyszerűen kezdett a címvédő Barcelona ellen, Diogo góljával vezetett, de a 29. percre nemhogy egyenlített, de Wylde duplája révén már kettővel „ment” az ellenfél. Csakhogy a Sporting nem hagyta magát: Joao Matos szépített, majd három és fél perccel a vége előtt Caio egyenlített. Már csak alig fél perc volt hátra, amikor Bateria egy pazar emeléssel újra a katalánoknak szerzett vezetést. A portugál csapat vészkapussal támadott, helyzetet is kialakított, de a labda kipattant, és a Barca kapusa, Paco Sedano egy másodperccel a lefújás előtt az őrizetlen portugál hálóba emelte a csapata döntőbe jutását biztossá tevő gólt. Sporting nagyszerűen kezdett a címvédő Barcelona ellen, Diogo góljával vezetett, de a 29. percre nemhogy egyenlített, de Wylde duplája révén már kettővel „ment” az ellenfél. Csakhogy a Sporting nem hagyta magát: Joao Matos szépített, majd három és fél perccel a vége előtt Caio egyenlített. Már csak alig fél perc volt hátra, amikor Bateria egy pazar emeléssel újra a katalánoknak szerzett vezetést. A portugál csapat vészkapussal támadott, helyzetet is kialakított, de a labda kipattant, és a Barca kapusa, Paco Sedano egy másodperccel a lefújás előtt az őrizetlen portugál hálóba emelte a csapata döntőbe jutását biztossá tevő gólt.

A korábbi elődöntőben a Dina Moszkva a rendes játékidő végén ledolgozta kétgólos hátrányát, de a sok találatot hozó hosszabbításban már nem bírta a lépést a Kajrat Almatival, a 2012–13-as sorozatot megnyerő kazahok 7–4-es sikerrel jutottak be a vasárnapi fináléba.

UEFA FUTSAL CUP, NÉGYES DÖNTŐ, LISSZABON
ELŐDÖNTŐ

Dina Moszkva (orosz)–Kajrat Almati (kazah) 4–7 – hosszabbítás után
Barcelona (spanyol)–Sporting (portugál) 5–3
A döntőt és a bronzmeccset vasárnap játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik