UEFA Futsal Cup: félelmetesnek tűnő ellenfelek várnak a Győrre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.09. 08:30
Nem túl hosszú történetének legfontosabb napjai előtt áll a Rába ETO futsalcsapata a sportág Bajnokok Ligája-sorozatának számító UEFA Futsal Cup elitköre előtt. A csoportkörből továbbjutás sem mindennapi fegyvertény volt, ám ezúttal valóban félelmetesnek tűnő három ellenfél vár a győriekre.

„A cseh Chrudim hetedszer jutott el idáig, jelenleg ötödik az európai ranglistán, ha legyőzzük a nyitányon, nem reménytelen a helyzetünk – mondta Jordi Illa Solé, az ETO mestere a Nemzeti Sportnak. – A Jugra Jugorszkot acélossá teszi az orosz bajnokság rendkívüli fizikai követelménye, a két nap két mérkőzés, kétszer huszonöt perces játékidő szisztémával. Ráadásul náluk játszik két brazil teremspecialista, Éder Lima és Robinho.” Chrudim hetedszer jutott el idáig, jelenleg ötödik az európai ranglistán, ha legyőzzük a nyitányon, nem reménytelen a helyzetünk – mondta Jordi Illa Solé, az ETO mestere a Nemzeti Sportnak. – A Jugra Jugorszkot acélossá teszi az orosz bajnokság rendkívüli fizikai követelménye, a két nap két mérkőzés, kétszer huszonöt perces játékidő szisztémával. Ráadásul náluk játszik két brazil teremspecialista, Éder Lima és Robinho.”

„Harmadik ellenfelünkről, a kazah Kajrat Almatiról mindent elmond, hogy az utóbbi három évben kétszer hódította el a bajnokok kupáját, Győrbe is védőként érkezik. Sajnos térdsérülése és ágyékhúzódása miatt le kellett mondanunk a brazil Fumasa három hónapos szerződésének meghosszabbításáról. A szlovák Gábriel Rick pedig szalagszakadása után pénteken esett át térdműtéten, fél év kihagyás vár rá. Videón részletesen felkészültünk mind a három ellenfél játékából, persze nagyon nehéz a helyzetünk, mert innen már csak a csoportelső juthat az áprilisi négyes döntőbe.”

Az elmúlt hetekben a hazai mezőnyben profinak számító ETO-t is érték kellemetlen meglepetések, mint például az Aramis elleni keserves kupagyőzelem, vagy a Dunaújvárostól elszenvedett meglepő hazai bajnoki vereség. Jordi Illa Solé szerint azonban ezek nem befolyásolják a győrieket a helytállásban.

UEFA FUTSAL CUP, ELITKÖR
C-CSOPORT
November 10., KEDD
16.30:
Kajrat Almati–Jugra Jugorszk
19.00: RÁBA ETO–FK EP Chrudim

November 11., SZERDA
16.30:
FK EP Chrudim–Kajrat Almati
19.00: RÁBA ETO–Jugra Jugorszk

November 13., PÉNTEK
15.30: Jugra Jugorszk–FK EP Chrudim
18.00: Kajrat Almati–RÁBA ETO

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik