UEFA: döntöttek a vb-selejtezőről és az átigazolásokról is

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 13:54
null
Itt ülésezett az UEFA végrehajtó bizottsága (Fotó: AFP)
Csütörtökön is ülésezett az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága, és újabb fontos kérdésekben született döntés. A nyári átigazolási időszakot meghosszabbítják október 5-ig, a 2022-es világbajnoki selejtezők lebonyolítását is kijelölték.

 

Jövő novemberben, tíz csoportban kezdődnek meg a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezői. A tíz csoport egyik felében öt-öt, a másikban hat-hat csapat kap helyet, s a tíz győztes automatikusan kijut a vb-re, amelyre 2022. november 21. és december 18. között kerül sor. A tíz csoportmásodik plusz a Nemzetek Ligája két olyan csoportgyőztese, amely még nem szerzett részvételi jogot, 2022 márciusában pótselejtezőn dönt a fennmaradó három európai hely sorsáról.

A vb-selejtező sorsolásának időpontja egyelőre nem ismert, a hat kalapot a nemzetközi szövetség világranglistája alapján alakítják majd ki.


Az UEFA végrehajtó bizottsága arról is határozott, hogy a 2020-as gazdasági évet a 2021-essel közösen fogja elemezni, így a kettő egynek számít. A pénzügyi jelentéseket június 30-ig, illetve szeptember 30-ig kell leadni az európai kupákban szereplő csapatoknak. A pénzügyi lazításokra azért került sor, hogy a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került kluboknak legyen idejük a nem várt kiadásokat fedezni, és hogy a klubok tudják teljesíteni gazdasági jellegű vállalásaikat – amellett, hogy a pénzügyi fair playt továbbra is mindenki betartja.

A fegyelmi bizottságba hat új tag került be, a fellebbviteli bizottságba három.

A szerdai döntésekről – közöttük az európai Szuperkupa Budapesten történő megrendezéséről – bővebben IDE KATTINTVA olvashatnak.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik