UEFA: Platini eltiltását fenntartották, lemond

Vágólapra másolva!
2016.05.09. 11:27
null
A CAS ítélete Platini lemondását eredményezte (Fotó: AFP)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hatról négy évre csökkentette Michel Platininek, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnökének eltiltását. A francia sportvezető a döntést követően lemond posztjáról, ezt ügyvédje, Yves Wehrli megerősítette a Reuters hírügynökségnek. Az ügyvéd elmondása szerint Platini a következő napokban távozik pozíciójából.

Platini közleményben tudatta döntését a lemondásról, és jelezte, svájci polgári bíróságon folyatja a küzdelmet.

A 60 éves sportvezetőt azért tiltotta el eredetileg nyolc évre a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki.

A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta – tanácsadóként kapott az UEFA-elnök. Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, s késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

Platini és Blatter „összeférhetetlenség" és „hűtlen kezelés" miatt kapott nyolcéves eltiltást, amelyet fellebbezésük után hat évre csökkentettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik