HIRDETÉS
HEGYI DÁNIEL (MONACO) 2016.08.25 19:10 Frissítve: 2016.08.25 20:30

UEFA: Cristiano Ronaldo megint győzött, beérte Messit

Cristiano Ronaldo nyerte meg az UEFA Év játékosa-díjat, amelyet a Bajnokok Ligája-csoportkör sorsolása után vehetett át Monacóban.

Cristiano Ronaldo másodszor lett az Év játékosa az UEFA-nál (Fotó: AFP)

 

A csütörtöki gáláig három jelölt maradt versenyben az Év játékosa-díjért: a friss Európa-bajnok és Bajnokok Ligája-győztes portugál Cristiano Ronaldo, csapattársa a Real Madridból, a walesi Gareth Bale és az Atlético Madriddal BL-, a francia válogatottal Eb-döntőt játszó Antoine Griezmann.

 MEGELŐZTÉK MAROZSÁNT
A Év női játékosa-díjat – amelyre a Budapesten született, de a német válogatottat erősítő Marozsán Dzsenifer is jelölt volt  – a norvég Ada Hegerberg kapta meg.

A szavazás eredménye nem okozott meglepetést, a toronymagas esélyes Ronaldót választották meg a mögöttünk hagyott év legjobb férfi játékosának – méghozzá hatalmas fölénnyel, rá 40 voks érkezett, Griezmannra 8, Bale-re 7.

Az UEFA Év Játékosa-díjat az Európai Labdarúgó-szövetség alapította a European Sports Media sajtószervezettel karöltve, amelynek a Nemzeti Sport is tagja. Az elismerést minden év augusztusában az a futballista kapja meg, akit az újságírókból álló zsűri a legjobbnak lát az azt megelőző egy esztendő teljesítménye alapján.

A végső nyertest háromkörös szavazással választották meg a kijelölt újságírók. Az UEFA minden tagállama egy-egy újságírót delegál a zsűribe. Magyarországot a Nemzeti Sport Online felelős szerkesztője, Hegyi Dániel képviseli, aki Cristiano Ronaldót látta a legjobbnak az elmúlt egy évben.

Korábban Lionel Messi két alkalommal végzett elsőként (2011, 2015), míg Andrés Iniesta (2012) és Franck Ribéry (2013) egyszer-egyszer. Ronaldo az idei győzelemmel csatlakozott Messihez duplázóként.

2019.02.18 19:41:44

Minden más foci nemzetisport.hu

Magyar és külföldi példák Zlatan Ibrahimovictól Gera Zoltánig.

2019.02.15 19:16:54

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Nem a 2018-as aranylabdásra osztják a szuperhős szerepét a hirdetők, Angliában szappanoperában játszó csúnyácska színésznőhöz hasonlítják.

2019.02.16 15:47:25

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

Egy góllal jobb volt az éllovas Slovan a DAC-nál, ám egy kis bírói segítség is kellett a vendégsikerhez.