UEFA: Cristiano Ronaldo lett az Év játékosa

Vágólapra másolva!
2014.08.28. 19:05
null
Cristiano Ronaldo lett az UEFA Év játékosa
Monacóban a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását követően az újságírókból álló zsűri megválasztotta az UEFA Év játékosa-díj nyertesét, az elismerést Cristiano Ronaldo érdemelte ki.

 

AZ EDDIGI GYŐZTESEK
Franck Ribéry (2012–2013)
Andrés Iniesta (2011–2012)
Lionel Messi (2010–2011)

A végső nyertest háromkörös szavazással választották meg a kijelölt újságírók. Az első fordulóban minden zsurnaliszta öt jelöltet nevezhetett a díjra, akik közül a tíz legtöbb pontot gyűjtő jutott tovább (a három döntős mellett Thomas Müller, Philipp Lahm, Lionel Messi, James Rodríguez, Luis Suárez, Ángel Di María és Diego Costa). A második körben a tíz jelöltből kellett kiválasztani a három legjobbat, a döntő szavazásra pedig a BL-sorsolás után került sor. A végső nyertes Cristiano Ronaldo lett, Arjen Robben és Manuel Neuer előtt.

SZAVAZÁS

Melyik két csapat meccseit várja legjobban a BL csoportkörében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagyon boldog vagyok. Köszönetet mondok a csapattársaimnak, mert nélkülük nem tudnék kiérdemelni egyetlen egyéni elismerést sem. Ez a trófea még hiányzott a gyűjteményemből” – mondta Ronaldo, miután Michel Platini bejelentette a győztest.

Az UEFA Év játékosa-díjat az Európai Labdarúgó-szövetség alapította a European Sports Media sajtószervezettel karöltve, amelynek a Nemzeti Sport is tagja.

Az elismerést minden év augusztusában az a futballista kapja meg, akit az újságírókból álló zsűri a legjobbnak látott az azt megelőző egy esztendő (szezon) teljesítménye alapján.

Az UEFA mind az 54 tagállama egy újságírót delegált a zsűribe, Magyarországot a Nemzeti Sport munkatársa képviselte, az online vezető szerkesztőként dolgozó Hegyi Dániel Cristiano Ronaldót látta a legjobbnak.

Előtte szavaztak az Év női játékosáról is, amelynek hajrájába három wolfsburgi jutott be, végül Nadine Kessler nyert. A 26 éves középpályás Martina Müllert és Nilla Fischert előzte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik