UEFA: a fű miatt vitatkozott össze Mourinho és Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.08. 20:44
A futballpálya fűszálainak ideális hosszáról folytatott eszmecserét a labdarúgás jelenének két meghatározó edzőegyénisége, José Mourinho és Pep Guardiola – írja a német TZ.de.

A két mester Nyonban, az UEFA edzőkongresszusán ütköztette nézeteit a gyep optimális állapotáról. Az érvényben lévő szabályok értelmében a fű legalább három centiméter hosszú kell legyen, de a Bayern München spanyol vezetőedzője szerint ezt felezni kéne 1.5 centire.

Guardiola továbbá azt is hozzátette, hogy be kéne vezetni a pálya öntözését közvetlenül a mérkőzések előtt, ezáltal a játék gyorsabb és egyben élvezhetőbb lenne.

Ekkor kapcsolódott be Mourinho a témába, a Chelsea menedzsere szerint „mindenkinek megvan a saját futballpályára álmodott stílusa, amit tiszteletben kell tartani. A labdarúgás szépsége több oldalról megközelíthető.”

Erre Guardiola a következő reagálta: „A játék szépsége az edzőtől függ. Számomra úgy tűnik, Mourinho az eredményt a látvány fölé helyezi.”

A két mester számos alkalommal csapott össze az elmúlt években, 2010-ben az Inter és a Barcelona BL-párharcával kezdődött kettejük közös története, ami az el Clásicókon (a Real Madrid és a Barcelona összecsapásain) folytatódott, miután Mourinho a királyiak vezetőedzője lett. A Chelsea, illetve a Bayern München élén a 2013-as európai Szuperkupa-mérkőzésen találkoztak, legutóbbi csatájukat a spanyol nyerte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik