U21-es Eb: megsemmisítő üdvözlet a gúnyolódó franciának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.01. 12:35
Meglepetésre Svédország nyerte meg a csehországi U21-es labdarúgó Európa-bajnokságot, miután tizenegyesekkel legyőzte az esélyesebbnek vélt Portugáliát a fináléban. A svédek ünneplésükkel a selejtezőben kiejtett franciáknak üzentek.

A történetük során első alkalommal U21-es Eb-győztes svédek már a pótselejtezőben meglepetést okoztak, hiszen 2–0-s vereség után 4–1-re legyőzték Franciaországot, és kvalifikálták magukat a csehországi tornára.

A svéd fordítást hozó visszavágón 3–0-ra is vezettek a svédek, a 87. percben azonban Layvin Kurzawa révén szépítettek (és továbbjutásra álltak) a franciák. A gólszerző örömében gúnyosan szalutált a svéd játékosoknak, így hergelve őket.

Ezt nem szabadott volna… (Forrás: Twitter)
Ezt nem szabadott volna… (Forrás: Twitter)

Korán örült azonban Kurzawa, egy perccel később Svédország gólt szerzett, 4–1-re nyert, és továbbment. Nem kellett több, a svéd játékosok a pályán és a kispadnál is azonnal (vissza)szalutáltak a franciáknak – kiélvezve a siker ízét.

(Forrás: Twitter)
(Forrás: Twitter)

A tündérmese Csehországban folytatódott, a svédek (az elődöntőben Dániát kiejtve) a fináléban aranyérmet szereztek, és a pótselejtezőben mémmé vált mozdulattal a pódiumról is üdvözölték a kiejtett franciákat.

Kurzawa vajon nézte? (Forrás: Twitter)
Kurzawa vajon nézte? (Forrás: Twitter)
(Forrás: Twitter)
(Forrás: Twitter)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik