U21-es Eb: hatalmas izlandi siker, kijutás kettős győzelemmel

Vágólapra másolva!
2010.10.11. 22:47
Az izlandi labdarúgó-történelem egyik legnagyobb sikerét érte el az U21-es válogatott, mely a hazai 2–1-es siker után idegenben is ugyanilyen különbséggel győzte le Skóciát, ezzel kijutott a 2011-es, dániai tornára.

Izland történelmet írt azzal, hogy legyőzte Skóciát és kijutott a jövő évi U21-es Eb-re. A szigetország válogatottja ugyanis korábban soha semmilyen korosztályban nem tudta kvalifikálni magát kontinenstornára. Izland eddig egyszer, 1997-ben vett részt Európa-bajnokságon, méghozzá az U18-as korosztályban, de akkor házigazdaként nem kellett selejtezőt játszania.

Érdekesség, hogy az izlandi csapatból heten is tagjai a felnőtt válogatottnak. A skótok elleni meccsen két gólt szerző Gylfi Sigurdsson nem mellékesen a német Bundesligában szereplő Hoffenheim játékosa.

A másik hétfői visszavágó tulajdonképpen lefutott volt, hiszen Svájc hazai pályán háromgólos előnyt szerzett Svédország ellen. A svédek ugyan Pierre Bengtsson góljával hamar vezetést szereztek, de Nassim Ben Khalifa a 47. percben bebiztosította a helvét továbbjutást és az Eb-részvételt.

U21-ES EB
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓK
Svédország–Svájc 1–1 (P. Bengtsson 15., ill. Ben Khalifa 47.)
Tj: Svájc, 5–2-es összesítéssel
Skócia–Izland 1–2 (Maguire 75., ill. G. Sigurdsson 74., 80.)
Tj: Izland, 4–2-es összesítéssel

A KEDDI PROGRAM
Románia–Anglia (az első mérkőzésen 1–2)
Horvátország–Spanyolország (az első mérkőzésen 1–2)
Fehéroroszország–Olaszország (az első mérkőzésen 0–2)
Görögország–Csehország (az első mérkőzésen 0–3)
Ukrajna–Hollandia (az első mérkőzésen 3–1)
A házigazda Dánia, illetve Izland és Svájc már a nyolcas döntő résztvevője.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik