U21-es Eb: háromgólos német siker, bajban az olaszok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.21. 22:39
null
Davie Selke gyönyörű góllal juttatta előnyhöz a németeket (Fotó: AFP)
Az olasz labdarúgó-válogatott 3–1-re kikapott Csehországtól az U21-es Európa-bajnokság második fordulójában, ezzel visszacsúszott a C-csoport harmadik helyére. Az esti meccsen a németek 3–0-ra megverték a dánokat.

Az olaszok esélyesként léptek pályára, és szükségük is lett volna a három pontra, hiszen csak a csoport első helye jelent garanciát a továbbjutásra. Ehhez képest az első félidő közepén meglepetésre a csehek szerezték meg a vezetést, a csapatkapitány Mihal Trávník helyezett Gianluigi Donnarumma kapujába (1–0).

TRÁVNÍK, 1–0

Ezt követően sokáig nem esett gól, majd a 70. percben Domenico Berardi fejesével egyenlítettek az olaszok. A Sassuolo csatára egyszerűbb megoldást is választhatott volna, mint ahogy végül befejezte az akciót, de ez a találat értékéből semmit sem von le (1–1).

BERARDI, 1–1

Kilenc perccel később egy szépen felépített támadás végén Marek Havlík góljával ismét előnybe kerültek a csehek (2–1), akik a 85. percben Michael Lüftner bombagóljával tették biztossá győzelmüket. Az FC Köbenhavn védője nagyon eltalálta a labdát, amely védhetetlenül csapódott a kapu bal oldalába (3–1).

HAVLÍK, 2–1

LÜFTNER, 3–1

Az olaszok ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe sodródtak a továbbjutás szempontjából, hiszen hárompontos hátrányba kerültek a németekkel szemben, akik 3–0-ra megverték a dánokat. A nationalelf az első félidőben még nem tudta feltörni a skandináv csapat védelmét, a szünet után azonban a Hertha BSC új szerzeménye, Davie Selke szépségdíjas góljával előnyhöz jutott.

SELKE OKOS CSAVARÁSA

Az utolsó húsz perchez érkezve még mindig csak egy góllal vezettek a németek, ám a hajrában hét perc leforgása alatt Marc-Oliver Kempf és Nadiem Amiri is bevette a dánok kapuját, megnyugtatóvá téve ezzel a különbséget.

Mindez azt jelenti, hogy az olaszoknak az utolsó fordulóban a döntetlen aligha elég a németek ellen a továbbjutáshoz, mivel akkor csak négy ponttal zárnának, ami valószínűleg kevés lenne a legjobb második hely megszerzéséhez.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
Csoportkör, 2. forduló
C-csoport
Csehország–Olaszország 3–1
(Trávník 24., Havlík 79., Lüftner 85., ill. Berardi 70.)
Németország–Dánia 3–0 (Selke 53., Kempf 73., Amiri 79.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 2
2
5–0 6
2. Csehország 2 1 1 3–3 3
3. Olaszország 2 1 1 3–3 3
4. Dánia 2
2
0–5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik