U20-as vb: kiestek a németek, két afrikai az elődöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.14. 09:17
null
A szerb játékosok ünneplik a vb-elődöntőbe jutást (Fotó: AFP)
Brazília–Szenegál és Mali–Szerbia elődöntőt rendeznek az új-zélandi U20-as világbajnokságon. A negyeddöntőben három párharcban is a tizenegyesek döntöttek, és kiestek az eddig hibátlanul menetelő németek.

Brazília és Portugália a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban sem bírt egymással, így a tizenegyesek döntöttek, és mivel az ibériaiak sorozatban három lövést is elhibáztak, a selecao ifistái örülhettek.

A nap legmeglepőbb eredményét a Mali–Németország meccs szolgáltatta. Julian Brandt szerzett vezetést a 38. percben az európaiaknak, akik növelhették is volna előnyüket, de az 56. percben Djigui Diarra kapus hárította Hany Mukhtar büntetőjét, két perccel később pedig egyenlítettek az afrikaiak Souleymane Coulibaly fejesével. A kiegyenlített mérkőzés szintén tizenegyesekbe „torkollott”, az első hat lövő nem hibázott, az utolsó négy rúgó közül azonban hárman is, Mali örülhetett.

Az Egyesült Államok–Szerbia meccsen dőlt el, hogy marad-e európai csapat a mezőnyben. Nos, a magyar U20-as csapatot búcsúztató szerbek végül – szintén tizenegyesrúgások után – életben maradtak. Zackary Steffen, az amerikai kapus kétszer is olyan helyzetben hárított a több látványos hibát hozó lövőpárbajban, amikor ha gólt kap, csapata kiesik – egyik alkalommal a kolléga, Predrag Rajkovics kapus próbálkozását hatástalanította –, Nemanja Makszimovics bombaerős löketével szemben azonban már tehetetlen volt.

A negyedik elődöntős Szenegál, amely Mamadou Thiam góljával jutott tovább Üzbegisztán ellen. Szenegál ellenfele a négy között Brazília lesz, Mali Szerbiával játszik a döntőbe jutásért.

U20-AS VB, ÚJ-ZÉLAND
NEGYEDDÖNTŐ

Brazília–Portugália 0–0 – tizenegyesekkel: 3–1
Mali–Németország 1–1 (S. Coulibaly 58., ill. Brandt 38.) – tizenegyesekkel: 4–3
Egyesült Államok–Szerbia 0–0 tizenegyesekkel: 5–6
Üzbegisztán–Szenegál 0–1 (M. Thiam 77.)

ELŐDÖNTŐ
Június 17., szerda
6.00 Brazília–Szenegál
9.30 Mali–Szerbia

A HARMADIK HELYÉRT
Június 20., szombat
3.30 Az elődöntők vesztesei (Auckland)

DÖNTŐ
Június 20., szombat
7.00 Az elődöntők győztesei (Auckland)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik