U20-as vb: drámai finis borított szinte mindent a C-csoportban

Vágólapra másolva!
2023.05.28. 01:19
null
Az izraeliek a továbbjutást érő győztes góljukat ünneplik (Fotó: Getty Images)
Brazília 2–0-ra legyőzte az eddig hibátlan Nigériát az Argentínában zajló U20-as labdarúgó-világbajnokság szombati játéknapján, és csoportelsőként jutott be a legjobb 16 közé. A D-csoportból továbbjutottak az olaszok és a nigériaiak is, míg a drámai végjátékokat hozó C-csoportból Kolumbia és Izrael lépett a nyolcaddöntőbe.

 

A D-csoportban a brazilok sikerével körbeverés alakult ki az első három helyezett között, de végül mindhárom érintett továbbjutott – Brazília az első helyre ugorva, az őket korábban legyőző olaszok másodikként, míg Nigéria a legjobb négy csoportharmadik egyikeként.

A C-csoportban még drámaibb volt a helyzet: Japán a csoportelsőségért is versenyben volt, ám a 92. percben esett góllal 2–1-re kikapott Izraeltől, néhány percre a csoport biztos kiesést jelentő utolsó helyére csúszott – egészen a párhuzamosan zajló meccs 95. percéig, amikor az addig is továbbjutó pozícióban lévő Kolumbia Óscar Cortes emelésével (VIDEÓ ITT!) egyenlített Szenegál ellen… Az ottani 1–1-gyel az afrikaiak estek ki, Japánnak maradt kevéske reménye, hogy befér a legjobb négy csoportharmadik közé.

Érdekesség, hogy 1–0-s japán vezetésnél, a 68. percben az izraeliek emberhátrányba kerültek – Ran Binjamin a 61. percben állt be, és hét perc alatt két sárga lapot kapott… –, de két csereember, Roj Navi (76. perc) és egy gyönyörű passzjátékot követően közelről betaláló Omer Szenior góljával (92. perc, VIDEÓ ITT!) fordítani tudtak, ami továbbjutást érő második helyezést ért számukra.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, ARGENTÍNA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT
Japán–Izrael 1–2
Kolumbia–Szenegál 1–1
A csoport végeredménye: 1. Kolumbia 7 pont, 2. Izrael 4, 3. Japán 3, 4. Szenegál 2

D-CSOPORT
Brazília–Nigéria 2–0
Dominikai Köztársaság–Olaszország 0–3
A csoport végeredménye: 1. Brazília 6 pont (10–3), 2. Olaszország 6 (6–4), 3. Nigéria 6 (4–3), 4. Dominikai Köztársaság 0

A vastag betűvel jelölt válogatottak bejutottak a legjobb 16 közé.

A hat csoportból az első és második helyezettek jutnak be a nyolcaddöntőbe, és csatlakozik hozzájuk a négy legjobb csoportharmadik is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik